SEKRETAR SAVETA BEZBEDNOSTI RUSIJE: Amerika je inicirala konflikt u Ukrajini

Nikolaj Patrušev, sekretar saveta za bezbednost Rusije, istakao je i da bi se konflikt u Ukrajini proširio ukoliko bi Vašington odlučio da toj zemlji isporučuje oružje

  • 4

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da su SAD jedan od inicijatora konflikta u Ukrajini.

Patrušev je istakao i da bi se konflikt proširio ukoliko bi Vašington odlučio da isporučuje oružje Ukrajini.

- Ukoliko bi oni njima prodavali oružje, konflikt bi se samo proširio - rekao je on za RIA Novosti, komentarišući izjavu zamenika savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Tonija Blinkena da vlasti SAD treba da razmisle o dopremanju "smrtonosnog oružja" Ukrajini radi odbrane.

Blinkenovu izjavu komentarisao je i zvanični predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič, ističući da bi isporuka oružja Ukrajini predstavljala kršenje dogovora iz Ženeve.

- Ako je Blinken, kome namenjuju funkciju prvog zamenika američkog državnog sekretara, zaista to javno izrekao, i ako povežemo to sa predstojećom posetom potpredsednika SAD (Džozefa) Bajdena Ukrajini, moglo bi da se radi o principijelnoj promeni politike američke administracije prema konfliktu na jugoistoku Ukrajine - rekao je Lukaševič.

On smatra da je to je vrlo ozbiljan signal zbog nekoliko razloga.

- Prvo, to je direktno kršenje dogovora, koji su između ostalog postignuti i uz učešće SAD, imam u vidu Ženevski kominike od 17. aprila - rekao je predstavnik zvanične Moskve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    21. novembar 2014 | 09:15

    NIKO NIKADA,NITI ĆE MOĆI.POKORITI RUSIJU-ŽIVELA RUSIJA!!!

  • Cicha

    21. novembar 2014 | 19:28

    KGB napred u slavu'najbolji ste,derite stoku nazhivo

  • Dejan S.

    21. novembar 2014 | 19:11

    Interesantno je koliko ameri investiraju u rasturanje rusije...počevši sa jugoslaviom...sve im je jedno koliko košta, kupiće sve političke snage "demokratski" i servirati glupom narodu kao oslobođenje...ukrajinci upravo plaćaju krvlju veru u zapad...nadam se da će srbija na vreme oči da otvori i pre svega zaštiti interese svoga naroda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA