AMERI I GEOGRAFIJA: Foks njuz smestio Tuluz u Srbiju

Nakon što su na geografskoj mapi pogrešno smestili Tuluz, pomešali su imena francuskog predsednika i ministra unutrašnjih poslova, a uhapšenog koji je musliman prekrstili u budistu

  • 0

Iako možda ne deluje tako, neznanje je, sudeći po radu nekih medija, zarazno. Posle CNN-a koji je nadaleko čuven po svojim "lekcijama iz geografije" sada je i televizija Foksnjuz pokazala svoje "poznavanje" Evrope. Tako se tokom izveštavanja o pokušaju hapšenja i ubistvu Muhameda Meraha (23) koji je optužen za ubistvo sedmoro ljudi, francuski grad Tuluz našao na prostoru između Srbije i Bugarske! Da stvar bude gora, "stručnjaci" gorepomenute satelitske televizije pogrešili su i u samom nazivu grada. Umesto "Toulouse" stoji "Toolooz", što, složićemo se, nije isto.

Ali, to nije kraj. Zaposleni ove televizije pobrali su sve naše aplauze kada su tokom izveštavanja naveli da je Muhamed Merah budistički manijak?! A, tom prilikom su i francuskog predsednika Nikolu Sarkozija pomešali sa ministrom unutrašnjih poslova Klodom Geanom, da bi zatim i pogrešno citirali njegove reči. U citatu, naime, stoji da se Klod Gean zbog nemilog događaja izvinio azijskoj zajednici?!

E, sada da ne bude da je Foksnjuz jedini, podsetićemo se nekoliko bisera njihovih kolega sa CNN-a koji su prilikom raznih izveštavanja na geografskoj karti, Srbiju smestili na prostor Mađarske, Bugarsku na područje Srbije, Libiju na deo gde se nalazi Liban, a prestonicu Velike Britanije na okrug Kornvol. Tu je, naravno, i i čuveni "pronalazak" Nikozije na Siciliji.

(B. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA