OTAC KOJI JE UBIO SVOJU BOLESNU ĆERKU: Želim da patim i umrem, kao što je patila i umrla moja ćerka Marijana

Otac je preuzeo brigu o kćeri i spavao uz nju sve do 8. oktobra 2012. godine kad joj je dao lekove od kojih je preminula, zbog čega će mu se suditi u četvrtak

  • 6

Ponovljeno suđenje Josi Greguriću, koga državno tužilaštvo tereti za ubistvo teško bolesne 23-godišnje kćeri Marijane, počelo je u utorak pred Većem Županijskog suda, iz proceduralnih razloga. Tokom iznošenja odbrane, na pitanje sudije Melite Avedić oseća li se krivim, odgovorio je: "Bog me kaznio, kaznite me i vi. Očekujem Božju kaznu".

- Imam tumor na bešici, operisali su me četiri puta. Posle zadnje operacije u martu prestao sam sa lečenjem. Ne odlazim na propisane terapije, želim da se bolest proširi na druge organe. Želim da patim i umrem kao što je patila i umrla moja kći Marijana. Gledao sam njenu patnju tri godine, što je bilo nepodnošljivo, zbog čega sam postupio kako sam postupio. Do zadnjeg trena sam se nadao čudu. Iz očiju sam mogao da joj iščitam molbu za pomoć - rekao je Gregurić, prenosi Jutarnji list.

Marijana je bila manekenka i sportista, ali se razbolela 2009. godine kada su počele da je muče glavobolje. Lekari su joj otkrili anomaliju u centru mozga, ali iako su je operisali čak tri puta, nisu uspeli da joj pomognu. S operacije u Zagrebu u Sisak se vratila nepokretna, pa čak nije mogla ni da koristi invalidska kolica i od tada je vegetirala.

Gregurić je preuzeo brigu o kćeri i spavao uz nju sve do 8. oktobra 2012. godine kad joj je dao lekove od kojih je preminula. Na pitanje zašto je hteo da naudi sebi, odgovorio je: "Ne znam, skupilo se to, nije trajalo mesec dana". Izricanje presude je u četvrtak, 27. novembra u 9 sati.

(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba/ Foto:ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    25. novembar 2014 | 15:21

    Jadan čovek,ko zna sta je sve preživeo. Kakva zatvorska kazna, njemu je sve jedno. Ne daj bože nikome.

  • BEN DELIJA

    25. novembar 2014 | 15:27

    AKO SE UTVRDILO DA JE PSIHICKI DOBRO ONDA JE MUCENIK I NEBIO MU NIKO U KOZI ON JE UBIJANJEM NJE UBIO SEBE BOG DA JOJ DUSU PROSTI

  • Megi

    25. novembar 2014 | 16:28

    Tuga za oboje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA