OVO JE PRVA SRPSKA REKLAMA: Evo kako su nekad prodavani proizvodi u Srbiji! (VIDEO)

Reklama u formi kratkog nemog filma predstavljala je pravi bum i prekretnicu u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Snimljena je 1926. godine, a u njoj se reklamirao kaladont

  • 6

Prva reklama u Srbiji snimljena je daleke 1926. godine dok smo još bili Kraljevina Jugoslavija, u produkciji "Pobeda" filma, a u njoj se reklamirao kaladont.

 

Ova reklama koja traje više od sedam minuta prikazuje mladu devojku Milicu koja se oseća veoma usamljeno i odbačeno od sveta.

 

 

I pored toga što je lepa, kad joj priđe neki muškarac, čim vidim njen osmeh pobegne, zbog čega je odlučila da se požali svojoj najboljoj prijateljici Nataliji, koja je, za razliku od nje, kraljica plaže i muških srca.

 

Kad je Natalija shvatila da je Milicino stanje zuba katastrofalno, odvodi je u apoteku gde joj kupuje kaladont "Kušakovića", koji joj otvora put ka muškim srcima.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. novembar 2014 | 23:42

    Poucna reklama, skoro 100 godina stara. Lepo je videti Beograd, standarde,infrastrukturu, stil i znacajnost higijene. Treba prikazati jos ovakvih filmova i uporediti ih sa bivsim YU republikama,pogotovu sa juznijim komsijama ( ukoliko ih imaju?) Pa da uporedimo ko se i kada razvijao?

  • Bea

    27. novembar 2014 | 23:21

    Moja tetka I dam danas SVAKU pastu zove Kaladont O.o

  • Rs

    28. novembar 2014 | 00:07

    Divan tekst i video

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA