PALA PRVA KRV: U protestima u SAD ranjena dva agenta FBI! (VIDEO)

Agenti su angažovani u akciji vezano za osobu koja se zabarikadirala u jednoj kući u blizini Fergusona. Oni su u vatrenom okršaju zadobili povrede koje nisu opasne po život

  • 2

Dva agenta američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) ranjena su u jednoj kući na severu okruga Sent Luis, mediji spekulišu da li je incident povezan sa rasnim protestima u obližnjem Fergusonu.

Agenti su angažovani u akciji vezano za osobu koja se zabarikadirala u jednoj kući i oni su u vatrenom okršaju zadobili povrede koje nisu opasne po život, objavljenom je na sajtu lokalnog medija KSDK.  Jedan agent je ranjen u rame, a drugi u nogu, dok su protekle noći pomagali gradskoj policiji u akciji hapšenja, navodi se u saopštenju portparola FBI-ja za okrug Sent Luis, Rebeke Vu.

- Incident nije direktno povezan sa protestima u Fergusonu - navela je Vu, ali nije iznela više detalja.

Oko 2.000 vojnika Nacionalne garde raspoređeno je u područje Sent Luisa da bi pomogli lokalnoj policiji da spreči nerede i paljenja druge večeri za redom, pošto je Velika porota odbila da podigne optužnicu protiv belog policajca za ubistvo nenaoružanog crnog tinejdžera.

U nasilju koje je zahvatilo Ferguson, zapaljeno je više zgrada i automobila, a lokalne vlasti su saopštile da je 110 osoba uhapšeno tokom dve noći nasilja u kome je bilo oko 2.000 povređenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. novembar 2014 | 13:40

    Lupiti sankcije Americi za nepoštovanje ljudskih prava i prekomernu upotrebu sile.Šta čeka Evropa ajmo ko će prvi Slovenija ili Litvanija ili Crna Gora,Hrvatska i Albanija,ajmo sankcionisti.

  • uske

    26. novembar 2014 | 17:39

    treba napasti ameriku, sa svih strana po pitanju ljuckih prava manjina,i ne samo sakcije ne dozvoliti da crnci imaju svoju drzavu,kao teksas,luzijana,i da njuork vrate indijancima koje jos uvek drze u taborima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA