Pomozimo Darku da pobedi bolest i da se vrati zdrav u svoje selo u Metohiji!

Za lečenje Darka Petrovića (22) iz Goraždevca koji boluje od hronične metaboličke bolesti jetre potrebno je 90.000 evra, koje porodica Petrović nema. Sve njihove nade položene su u ljude dobre volje

  • 3

Darku Petroviću (22) iz Goraždevca kod Peći je hitno potrebna novčana pomoć za transplantaciju jetre koju je neophodno izvršiti što pre u inostranstvu uz dodatna ispitivanja.

Darko je teškog opšteg stanja u odmakloj fazi hronične metaboličke bolesti jetre. Trenutno se nalazi u Kliničkom centru Srbije u Beogradu gde je podvrgnut ekstremnom medicinskom tretmanu zbog metaboličkog poremećaja.

Darko je nezaposlen, kako ne bi bio na teretu svojim roditeljima, koji više nego skromno žive od socijalnih davanja, on je kada i gde god se ukazala prilika radio za nadnicu. Iako je bio dobar đak nije imao uslove da nastavi školovanje.

Prema rečima njegovog brata Milića lekari su predložili hitnu transplantaciju u inostranstvu.

- Uspostavili smo kontakt sa klinikom u Italiji u Udinu, koja bi ga prihvatila kao pacijenta, međutim posle pregledanih nalaza izvesni dr Tonjto je rekao da je njegovo trenutno stanje toliko loše da ne bi izdržao transport - rekao je za Telegraf Milić, koji je uveren da će se njegovo stanje što pre popraviti.

Za Darkovo lečenje je potrebno 90. 000 evra, koje porodica Petrović nema. Sve njihove nade položene su u ljude dobre volje.

Pomozimo Darku, da pobedi bolest i vrati se zdrav u svoje selo u Metohiji.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu na bilo koji način, porodicu Petrović mogu pozvati na tel. +381 629779179 ili uplatiti novac na žiro račune u Komercijalnoj banci:

Dinarski račun 205-9011005747516-19,

Devizni račun, uplate iz inostranstva – SWIFT - BIC: KOBBRSBG

IBAN / Account Number: RS35205903102125728751

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA