ZARADITE UZ ALIBABU: Prijavite se i uzmite 50 evra ovde!

FXLider, specijalno čitaocima Telegrafa, daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom akcija Alibabe na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cena

  • 0

Za sada cena akcija Alibabe i dalje pokazuju rastući trend. U poslednjih mesec dana porasla je blizu 20%. Projekcije rasta kompanije i dalje su pozitivne naročito nakon odličnih kvartalnih rezultata pogotovu u ključnim oblastima kao što su prihodi i bruto robna razmena. Međutim i van finansijske metrike poslovanje Alibabe je impresivno sa preko 307 miliona aktivnih korisnika u toku prošle godine.

FXLider, specijalno čitaocima "Telegrafa", daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom akcija Alibabe na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cena.

Uzmite 50 evra za trgovanje ovde.

Alibaba je u utorak 4. Novembra objavila svoj prvi izveštaj o zaradi od kada je izašla na berzu u septembru ove godine. I pored usporavanja aktivnosti kineske privrede, profit Alibabe porastao je 16% u odnosu na isti period prošle godine kao posledica sve većeg broja kineskih građana koji svoju kupovinu obavljaju online.

- Cena akcija ove kompanije, koja je najveći kineski online prodavac po broju transakcija, je porasla oko 50% od kada je na inicijalnoj javnoj ponudi prodajom akcija dostigla 21.8 milijardi dolara. Intenzivan rast kineskih internet kompanija na listi najvrednijih kompanija doveo je do toga da Alibaba potisne Facebook. Sa tržišnom vrednošću od prekom $250 milijardi, Alibaba trenutno više vredi od Facebook-a i nalazi se odmah ispod Google-a’ navode u FXLider-u.

Prema nedavno objavljenom izveštaju, tokom trećeg kvartala neto profit je porastao na $1.1 milijardu što je i bilo u skladu sa očekivanjima ekonomista dok je ostvaren prihod nadmašio očekivanja rastom od 54% na $2.7 milijardi.

Kako se obezbeđuje nastavak rasta kada je kompanija već ogromna? Ovo pitanje se često postavlja među investitorima i analitičarima. Svi koji su do sada kupili akcije Alibaba-e žele da znaju na koji će način ona nastaviti rast i pored usporavanja rasta kineske ekonomije.

- Poslednje analize pokazuju značajan rast broja vlasnika pametnih telefona u Kini koji koriste online aplikacije Alibaba-e, što signalizira stabilan nastavak rasta i prihoda kompanije. Očekuje se da tokom naredne decenije broj korisnika ove kompanije poraste sa jedne četvrtine koliko je trenutno, na čak polovinu od 1.3 milijarde, koliko je trenutan broj stanovnika Kine - kažu u FXLider-u.

Međutim nije baš sve na strani Alibabe. I pored odličnih prognoza. ipak postoje realni rizici i izazovi koji su pred ovom kompanijom. I ako Alibaba ima nekoliko veoma dobrih aplikacija za mobilne telefone ipak ostaje u senci svog rivala Tencent-a koji vodi veoma popularnu društvenu mrežu WeChat koju pokušava da iskoristi i za prodaju i koji već ima partnerstvo sa nekim od glavnih konkurenata Alibabe u Kini.

Međutim, prema analitičarima možda i veći izazov od povećanja broja korisnika predstavlja kontrola troškova koji mogu značajno da porastu jer kompanija radi na nekoliko novih partnerstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA