Devojčici kojoj je kišobran probio oko i mozak, razredni spasio život!

Postoje kontradiktorne informcije o tome kako se zapravo dogodila ova nezgoda, jer deca govore različito o incidentu, pa se svi u Solinu nadaju da će policijska istraga rasvetliti događaj

  • 3

U školi u Solinu desila se strašna nesreća kada se tokom obične dečije igre maloj devojčici zario kišobran u oko, pri čemu joj je probijena lobanja i mozak. Njoj je život spasio razredni starešina koji je zatekao u nesvesnom stanju, a potom preneo u kuhinju i tamo je oživeo.

- Danas nam je i teže nego juče. Iza nas je besana noć. Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo šta se dogodilo u našoj školi - rekao je direktor Osnovne škole "Vjekoslav Parać" Đuro Baloević. Učenica prvog razreda je teško povređena nekoliko minuta pre početka nastave.

Nesreća se dogodila u razredu tri minuta pre 8 sati. Razredni je spasio devojčicu, zatekao ju je u besvesnom stanju. Došla je, srećom, sebi, prodisala je. Povratila je, pa je pretila opasnost da se ne uguši. Hitna pomoć stigla je nikad brže, za pet minuta bili su tu - dodao je Baloević.

On ističe da postoje kontradiktorne informcije o tome kako se zapravo dogodila ova nezgoda, jer deca govore različito o incidentu. Zbog toga se uprava škole i porodice učenika nadaju da će policijska istraga rasvetliti okolnosti.

- Pričali smo s roditeljima dečaka koji je otvarao kišobran. Sugerisali smo da bi bilo dobro da ostane kući. I on je u teškom stanju. Razred je danas na nastavi, a u školu je stigao i krizni tim ministarstva koji sada razgovara sa decom. Sve nas je ovo teško pogodilo - rekao je direktor škole u kojoj se dogodio incident.

Devojčica je odvezena u splitsku bolnicu u izuzetno teškom stanju, ali joj je sada stanje nepromenjeno, što je dobar znak. Ona se nalazi u indukovanoj komi, pa zbog krvarenja moždane opne nije mogla da se izvede operacija.

- Roditelji nikoga ne osuđuju. Nažalost, dogodilo se u dečjoj igri i nestašluku. Nadamo se najboljem i potpunom oporavku. I Županija i gradonačelnik Solina Blaženko Boban ponudili su pomoć. Imali smo sličan slučaj u Srednjoj ekonomskoj školi u Splitu. Učenik je hteo  da dohvati pernicu, pa je pao sa četvrtog sprata. Probudio se iz kome i sada je na oporavku - rekao je pročelnik  Zdravko Omrčen koji je posetio devojčicu i njene roditelje u bolnici.

(Telegraf.rs/ Izvor: Jutarnji.hr/ Foto:ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ss

    27. novembar 2014 | 15:28

    Bas strasno sta se sve desava po skolama i vrticima, zao mi je devojcice strasno neka joj bog gospod pomogne da se oporavi!

  • Nis 27.11.2014

    27. novembar 2014 | 12:30

    Strašno ovo je sve ludje i ludje vreme došlo.

  • Arbanas

    27. novembar 2014 | 16:11

    Place mi se ...i ja sam roditelj prvaščića ...znam da je bolno ...i da roditelji prolaze kroz tesko razdoblje ....neka joj dragi bog pomogne ..i isus neka je spasi bez posljedica ...mali andeo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA