JEDINSTVENI FILMSKI 3D DOŽIVLJAJ!"Egzodus: Bogovi i kraljevi", u bioskopima od 18. decembra! (VIDEO)

Koristeći vrhunske vizuelne i 3D efekte, čuveni reditelj Ridli Skot unosi novi život u priču o nepokornom vođi Mojsiju (Kristijan Bejl) koji predvodi pobunu protiv egipatskog faraona Ramzesa (Džoel Edgerton), bekstvu od 400 000 robova iz Egipta i zastrašujućem ciklusu smrtonosne kuge

  • 0

Čuveni reditelj Ridli Skot ("Gladijator", "Prometej") 18. decembra donosi nam epsku avanturu, "Egzodus: Bogovi i kraljevi”, priču o jednom čoveku koji je bio dovoljno hrabar da se suprotstavi moći imperije. Koristeći vrhunske vizuelne i 3D efekte, Skot unosi novi život u priču o nepokornom vođi Mojsiju (Kristijan Bejl) koji predvodi pobunu protiv egipatskog faraona Ramzesa (Džoel Edgerton), bekstvu od 400 000 robova iz Egipta i zastrašujućeg ciklusa smrtonosne kuge.

Filmska intriga, obim avanture i živopisni likovi daju jedinstven scenski događaj. Egzodus iz Egipta je originalna i potpuna herojska saga. Takođe je i moćna i lična priča bogata emocijama, rivalstvom, izdajom i neuništivom potragom za slobodom. Skot primećuje:

- Život Mojsija je jedna od najvećih avantura i duhovnih potraga svih vremena.

 Od uvodne bitke u kojoj vojnici napadaju Hetitski tabor, do ogromnih kula, zastrašujućeg niza pošasti i razdvajanja Crvenog mora, Skot daje svoj lični pečat jednoj od najcenjinijih i najvažnijih priča.

- Volim sve veće od života -  ističe Skot. ,,Znao sam šta radim sa ,,Gladijatorom”­ kako da mu udahnem život i osećaje ljudi iz tog perioda. Sa fimom ,,Egzodus: Bogovi i kraljevi” želim slično – da oživim egipatsku kulturu i Egzodus na način koji nije viđen ranije.”

Skot je dugo pokušavao da uspostavi saradnju sa Kristijanom Bejlom.

- Kristijan je glumac čije je prisustvo na ekranu jako moćno - kaže Skot. Skot opisuje Bejlovu glumu kao ,"posao iznutra".

- On ulazi potpuno u lik iz koga dobijamo strastvenog vođu. Uživao sam radeći sa njim koliko i sa ostalima, iznenađivao me je svakog dana. Mnogo sam očekivao, a dobio sam još više.

Bejl je prihvatio ovu ulogu iz nekoliko razloga.

- Imam osećaj da priča o Egzodusu nije samo jedna od temelja mnogih svetskih, svetovnih tekstova, već i jedna od najdubljih narativa u ljudskoj istoriji. Shvatio sam da je Mojsije kompleksna ličnost. Vera ga je pretvorila u borca za slobodu koji ne preza ni od čega kako bi sproveo božiju volju. Ali, on je takođe i kontradiktoran lik: veran, ali i sumnjičav, neodlučan, ali samopouzdan, ratnik, ali i oslobodilac, temperamentan, ali i stamen. Mojsije je jedan od najfascinantnijih likova koje sam do sada proučavao.

Centralna veza filma ,"Egzodus: Bogovi i kraljevi" je između Mojsija i Ramzesa koji su odrastali kao braća. Ramzes postaje faraon, a Mojsije njegov najverniji savetnik i zamenik. Ali, kada Ramzes sazna da je Mojsije Jevrejin, progna svog "brata" u pustinju gde ga čeka sigurna smrt.

- Ramzes je personifikacija toga kako apsolutna vlast u potpunosti iskvari osobu - kaže Džoel Edgerton koji tumači Ramzesa u filmu.

- On počinje da veruje da je, zapravo, Bog, što stvara sjajnu dinamiku između Mojsija i njega.

"Egzodus: Bogovi i kraljevi" sniman je u Pajnvud studiju, Londonu i na lokacijama u Almeriji, jugu Španije i Fuertventuri na Kanarskim ostrvima. Kristijan Bejl glumi Mojsija uz Džoela Edgertona kao Ramzesa, Džona Tortara kao Setija, Bena Kingslija kao Nuna i Erona Pola kao Džošuu.

Film "Egzodus: Bogovi i kraljevi" će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 18. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA