LIDER SRBA U HRVATSKOJ: Šešelj je najobičniji ludak!

- Sada kada je Šešelj izolovan u Srbiji, kada je jasno da ga ne želi u svome prostoru, mi ga politički oživljavamo i dajemo mu na relevantnosti - istakao je Milorad Pupovac

  • 84

Poslanici Samostalne demokratske srpske stranke su u parlamentu Hrvatske podržali Deklaraciju o lideru SRS-a, a pre samog glasanja Milorad Pupovac je izrazio otvoreno čuđenje što se Vojislavu Šešelju, jednom "luđaku", kako ga je nazvao, koji je izolovan u političkoj i opštoj javnosti u Srbiji, daje toliki prostor i značaj u hrvatskim medijima, parlamentu i politici uopšte.

- Sada kada je Šešelj izolovan u Srbiji, kada je jasno da ga ne želi u svome prostoru, mi ga politički oživljavamo i dajemo mu na relevantnosti - istakao je Pupovac utvrdivši da pokazana jednoglasnost u Saboru "više govori o našem radikalizmu i govoru mržnje nego o Šešelju".

Hrvatski državni vrh, pa i Sabor, podsetio je Pupovac, imali su mnogo prilika da upozore na govor mržnje i antimanjinsko raspoloženje u Hrvatskoj, pogotovo poslednju godinu dana antićirilične kampanje. O tome se ćuti, baš kao i o neprocesuiranju ratnih zločina na hrvatskim sudovima, a niko da se seti i predloži donošenje deklaracije na te teme.

Politikom "držte Šešelja"Hrvatska se predstavila u ružnom svetlu, podsećajući najširu javnost na toponime vlastite "šešeljizacije", kao što su Pakračka poljana, Lora, Grubori, Gošići, Varivode, na "cestu smrti"u "Oluji" i stotine ubijenih srpskih civila po okončanju te operacije, a da niko za te zločine do danas nije osuđen.

(Telegraf.rs / Vesti online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    28. novembar 2014 | 10:11

    Ti vojvode i četnici su Srbiji i srpskom narodu naneli toliko zla i štete a to rade i dalje a narod uništen,osramoćen i ponižen samo ćuti!

  • Saša

    28. novembar 2014 | 10:00

    Vredniji je Šešeljev mali prst nego ti čitav...Sram te i stid bilo poltronu Hrvatski..Zašto se nijesi glasnuo kada je HAG pustio Gotovinu i Markača koji su prije toga bili osuđeni na po 18 i 24 godine.Šešelj nije osuđen i ima pravo ako ne radi ničeg drugog i gneva provedenih 12 godina bez dokaza u kazamatima HAGA,ono zbog svojih birača i SRS-ke da iznosi svoje mišljenje..Kad neki Hrvat kaže nešto neprimerno za SRBE,ti se ne oglašavaš--Pokri se po ušima i ne uvlači se Hrvatima jer si im se već duboko uvukao..A sve radi svojih ličnih interesa!!!

  • ISKRENO!!!!

    28. novembar 2014 | 10:02

    Hrvate vise zabrinjava sta Seselj prica, nego sta su oni uradili. Previse oni brinu sta se desava u Srbiji,,a svoje zlocine i ispade svojih ljudi uopste ne osudjuju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA