Kradljivac struje pucao na montere u Novom Pazaru

Kradljivac, čije ime nije navedeno, najpre je monterima Nikoli Vukoviću i njegovom kolegi pretio, potom ih vređao i na kraju na njih i pucao

  • 1

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) najoštrije je danas osudilo brutalni napad na montere "Elektrosrbije" iz Kraljeva, na koje je pucao nezadovoljni kradljivac električne energije u Novom Pazaru.

Kradljivac, čije ime nije navedeno, najpre je monterima Nikoli Vukoviću i njegovom kolegi pretio, potom ih vređao i na kraju na njih i pucao, navedeno je u saopštenju EPS-a. Kako je objašnjeno, napad se desio dan posle isključenja električne energije zbog neovlašćene potrošnje, dok su električari na istom području juče popodne otkrivali krađu struje.

Kradljivac je od montera tražio da mu priključe struju, a kada je dobio odgovor da za to nema nikakvog osnova, počeo je da vređa radnike distribucije.

Oni nisu odgovorili na provokacije, ali su se suočili sa još neprijatnijim psovkama i gestikulacijama. U jednom trenutku monteri su ugledali pištolj za pojasom napasnika i pobegli niz ulicu, a onda su začuli pucnje. 

Radnici nisu mogli da procene za koliko ih je ovaj "revolveraš" starijeg doba promašio, ali je sigurno da im je život bio ozbiljno ugrožen, ukazano je u saopštenju, uz napomenu da je monter Vuković napadnut i pre nekoliko meseci pri obavljanju posla, kada je zadobio udarac u lice.

Nadležni u EPS-u podsećaju da su monteri izloženi svakodnevnom verbalnom maltretiranju kradljivaca struje, pretnjama i uvredama, a često doživljavaju i fizičke napade, na njih se puštaju psi... Istakavši da ovakvi problemi ne bi smeli da se događaju ni Vukoviću, niti bilo kom radniku, oni zahtevaju da svi nadležni državni organi zaštite radnike distribucija.

Ukazavši da je policija posle privođenja pustila 81-godišnjeg kradljivca iz Novog Pazara, iz EPS-a apeluju na pravosuđe da "najstrože sankcioniše ovako bezočne napade, jer je izvesno da samo oštra kaznena politika preventivno štiti od ovakih incidenata".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tarik Pasha

    23. mart 2012 | 20:06

    Sta ce radnici iz Kraljeva u Novom Pazaru.Drzava krade narod zasto nebi i narod krenuo drzavnim stopama i po srbiji narod pozajmljuje struju zasto o tome ne pisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA