POBEGAO VOĐA NACISTA: Poternica za organizatorom deljenja sramnih letaka protiv Roma!

Šef Srbske akcije je pobegao pre nekoliko dana i to kada je javnost reagovala na sramne letke kojima je ova grupa pozivala na linč Roma. Ova neformalna organizacija je letke ostavljala u poštanske sandučiće širom zemlje

  • 7

Šef “Srbske akcije”, stvorene po ugledu na Hitlerovu Nacionalsocijalističku stranku, napustio je Srbiju i za njim je raspisana poternica, objavio je Blic!

Vođa nacista je pobegao pre nekoliko dana i to kada je javnost reagovala na sramne letke kojima je ova grupa pozivala na linč Roma. Ova neformalna organizacija je letke ostavljala u poštanske sandučiće širom zemlje.

Ali, pripadnik “Srbske akcije” F. G. (24) preksinoć je uhapšen jer policija sumnja da je bio glavni organizator štampanja i deljenja ovih sramnih letaka.

- U stanu F. G. na Paliluli održavali su se sastanci pripadnika nacističke grupe gde su se dogovarali o akcijama, pa i deljenju letaka - kaže izvor iz istrage.

Kod F. G. su pronađeni i leci protiv Roma, ali i protiv LGBT osoba i premijera Aleksandra Vučića, kao i plakati podrške Ratku Mladiću. U stanu su zaplenjeni i laptop, USB memorija i mobilni telefon.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati jer se tereti da je počinio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    4. decembar 2014 | 16:34

    Upravo sam procitala letak koji je decko delio po sanducicima i nigde nisam primeti bilo kakav poziv na nasilje i linc romske populacije.Nije mi jasno po kom osnovu je njemu podignuta poternice i zasto je decko proglasen nacistom.U letku je on izneo samo istinu i svakodnevne probleme ljudi koji zive u blizini nehigijenskih naselja.

  • Alf

    3. decembar 2014 | 17:07

    Ja mislio On neki frajer a On kidnuo ko mis.

  • bob rock

    3. decembar 2014 | 17:40

    Gle gle a ja mislio da srbijanci ne mogu da budu fasisti, naravno zbog vase uzorne proslosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA