Marina Abramović peta na listi 100 najmoćnijih u umetnosti

Marina je prošle godine bila na 11. mestu "100 najmoćnijih", a časopis "Art Review" ju je ove godine stavio na peto uz obrazloženje da je performans-umetnica postala prava zvezda i inspiracija

  • 7

Umetnica performansa Marina Abramović je peta na listi, ali istovremeno i najbolje rangirana umetnica, među najuticajnijim ličnostima u svetu umetnosti koju je objavio prestižni umetnički časopis "Art Review".

Marina je prošle godine bila na 11. mestu "100 najmoćnijih", a časopis "Art Review" ju je ove godine stavio na peto uz obrazloženje da je performans-umetnica postala prava zvezda i inspiracija, a vrhunac je ove godine bio performans "512 sati" u Londonu kao i uspešna kampanja prikupljanja novca za "Marina Abramović Institut" u Njujorku.

Prva četiri mesta na listi zauzimaju vlasnici renomiranih muzeja (Tejt i Moma) i galeristi u Njujorku i Londonu, a interesantno je da su među deset najuticajnijih ličnosti u umetnosti, pored Marine Abramović, još samo dvoje umetnika i to Džef Kuns na sedmom mestu i Sindi Šerman koja zauzima desetu poziciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. decembar 2014 | 12:05

    Nikad priznata - u svojoj zemlji... (Postovanje za istrajnost.)...

  • IvI

    3. decembar 2014 | 23:13

    Marina je fenomen za sebe i ostavlja jak utisak na ljude bez obzira koliko vole ili se razumeju u umetnost. Izuzetna je i kao čovek i kao umetnik!

  • :-)

    3. decembar 2014 | 23:23

    Bravo za nasu Marinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA