Mali car Uroš (10) ubedio školu da ne odu na ekskurziju i pomognu Obrenovčanima!

Đaci iz Čumića, najstarije osnovne škole u ovom delu Srbije, novac su poklonili svojim drugarima iz Prve obrenovačke škole

  • 17

Učenici Osnovne škole „Prota Stevan Popović“ iz Čumić kod Kragujevca odrekli su se odlaska na ekskurziju i taj novac poklonili drugarima iz Obrenovca koji je u maju stradao u poplavama.

Inicijator ove akcije bio je desetogodišnji Uroš Petrović. Njegov predlog prihvatilo je svih 127 učenika ove škole, a u humanosti su ih podržali nastavnici, roditelji i celo selo. Tako je prošle nedelje karavan iz Čumića posetio Obrenovac, a osim novca iz Šumadije je stigao i pun kamion jabuka i cveća.

Đaci iz Čumića, inače najstarije osnovne škole u ovom delu Srbije, novac su poklonili svojim drugarima iz Prve obrenovačke škole.

- Trebalo je da idemo na ekskurziju u septembru . Ali sam onda shvatio da to nije fer i pomislio da bi taj novac bio korisniji drugarima za koje smo na televiziji videli da su preživeli poplave. Predložio sam to svom odeljenju i svi su prihvatili. Onda je cela škola pristala na moju ideju, nastavnici i direktor su bili oduševljeni - rekao je Uroš prilikom uručenja donacije.

Uroš i njegovi drugari nisu odneli samo novac u Obrenovac. Pošto je ovo selo poznato po proizvodnji voća, napunili su i kombi sa 40 gajbi jabuka koje su im poklonile komšije iz svog voćnjaka. Sa jabukama stigle su i sadncie cveća, jer je mnogi meštani Čumića bave cvećarstvom. Tako će mali Obrenovčani moći da ukrase dvorište svoje škole.

Donaciju iz Čumića u Obrenovcu su sačekali njihovi drugari iz Prve obrenovačke osnovne škole zajedno sa direktorkom Sanjom Čolić. Ona kaže da nije uopšte u pitanju suma, već gest malih Šumadinaca koji su se nesebično odrekli odlaska na ekskurziju i taj novac poklonili njima.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA