Studenta sprečili da iznese 3 kg marihuane iz Srbije!

Uređajem za ispitivanje gustine materijala u rezervnom točku su utvrđene veće vrednosti od standardnih, posle čega je ispušten vazduh iz točka koji je proizveo jak biljni miris koji podseća na marihuanu

  • 6

Carinici su, u saradnji sa graničnom policijom na prelazu Horgoš, sprečili studenta da iz Srbije iznese oko tri kilograma marihuane, saopštila je danas Uprava carina.

Vozilo marke "folksvagen" vranjskih registarskih oznaka kojim je, u pratnji još jednog muškarca, upravljao 25-godišnji student iz Srbije, na granični prelaz je stiglo juče oko podneva.

Carinski službenici su, posle izjave putnika da nemaju ništa da prijave za carinjenje, u saradnji s kolegama iz policije, izvršili detaljan pregled vozila i prtljaga.

Uređajem za ispitivanje gustine materijala u rezervnom točku su utvrđene veće vrednosti od standardnih, posle čega je ispušten vazduh iz točka koji je proizveo jak biljni miris koji podseća na marihuanu.

Sumnje da se radi o opojnoj drogi potvrđene su kada su, posle rasecanja gume, pronađena 3 paketa marihuane zalepljena sa unutrašnje strane.

Da bi se utvrdila tačna količina krijumčarenog narkotika ceo rezervni točak je poslat na veštačenje u Novi Sad odakle je stigla povratna informacija da se radi o 2.903 grama marihuane.

Marihuana i student koji je pokušao da je prokrijumčari predati su policiji u dalju nadležnost, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA