Procurela dokumentacija Agencije za privatizaciju, oni krive hakere!

Agencija za privatizaciju neovlašćeno je objavila podatke pet miliona građana Srbije. Odmah po saznanju za nelegalan upad i po zahtevu poverenika za zaštitu informacija, Agencija je u potpunosti zatvorila pristup tim podacima

  • 1

Nakon vesti o tome kako je na Internetu procurela dokumentacija iz baze Agencije za privatizaciju, iz ove ustanove stiglo je saopštenje da nadležni nisu objavili lične podatke građana koji su dobili besplatne akcije i podneli zahtev za dobijanje besplatnih akcija već da je najverovatnije reč o hakerskom upadu na njihov server.

Agencija za privatizaciju sumnja da je u konkretnom slučaju najverovatnije došlo do ilegalnog (hakerskog) upada na server Agencije, na kojem se nalaze podaci o građanima koji su nosioci prava na besplatne akcije, navodi se u saopštenju.

Agencija za privatizaciju neovlašćeno je objavila podatke pet miliona građana Srbije. Odmah po saznanju za nelegalan upad i po zahtevu poverenika za zaštitu informacija, Agencija za privatizaciju je u potpunosti zatvorila pristup tim podacima.

Dokumenti o preduzećima (kompanijski profili, ugovori i sl.) su javni dokumenti i oni su bili dostupni na sajtu Agencije za privatizaciju.

Agencija za privatizaciju će o ovom upadu u bazu podataka obavestiti nadležne istražne organe i aktivno će učestvovati u rasvetljavanju ovog slučaja, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    16. decembar 2014 | 22:41

    nije tajna koliko je gradjana dobilo te akcije vec koliko te akcije stvarno vrede....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA