Doček Nove godine u Beču za Srbe jeftiniji nego u Beogradu!

Pojedine turističke agencije građanima nude novogodišnje ponude za putovanje u neku evropsku metropolu, koje su čak četiri puta jeftinije od cena rezervacije u prestoničkim klubovima

  • 4
PUBLIKA TOKOM NASTUPA GALIJE Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Doček Nove godine u nekoj evropskoj metropoli mogao bi da vas košta mnogo manje od slavlja uz folk zvezdu u elitnom prestoničkom hotelu.

Neke turističke agencije nude proslavu najluđe noći u Beču za samo 39 evra, dok na primer sto u vili "Jelena" gde nastupa Seka Aleksić košta 150 evra, što je skoro četiri puta više, piše Informer.

Uz sve to, još neverovatnije zvuči podatak da su u vreme krize rasprodata skoro sva novogodišnja putovanja i rezervisani svi stolovi na mestima gde nastupaju popularne pevačice.

- U našoj agenciji putovanje za Novu godinu zakazalo je već 1.300 ljudi, a očekujemo da će taj broj biti znatno veći. Svake godine iz Srbije krene sve više autobusa, a najinteresantnije destinacije su Budimpešta, Beč, Milano, Rim i Pariz. Verovatno je to zato što su povoljne cene - rekao je za ovaj list Aleksandar Vučković iz "Argus tursa".

Ogromne cene dočeka u prestonici ne čude psihologa Aleksandra Kontrića, koji smatra da je narod ovde sklon da troši više nego što ima pod devizom "udri brigu na veselje".

- Što su džepovi tanji, to se ovde više troši, izlazi i slavi. Zato se ljudi i opredeljuju za preskupe dočeke umesto da negde otputuju - kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovići

    17. decembar 2014 | 10:29

    U Beču nepjevaju "zvijezde" seke i kuce,tamo je narod normalan i država normalna sve je jeftinije nego kod nas a plte deset puta veće.Interesuje me kakva budala nekom nazovi pjevaču da 50 i 100 hilada eura za jednu noć za novu godinu da pjeva pored ovoliko sirotinje kod nas.

  • Dejan Petronijevic Jagodina

    18. decembar 2014 | 08:49

    Dali ovi estradni umetnici plate porez na tih 50/100.hiljada zelembaca.Vise mi je muka bre tih nafilovanih po Srbiji.Naravno radnicima i penzionerima -10. posto a ovi ne placaju nikome nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA