Kinezi kupuju Prvu Petoletku, 14. oktobar, FAP i TE u Novom Sadu?

Prema rečima ministra Aleksandra Antića, kineske kompanije su zainteresovane za kupovinu 18 kompanija u Srbiji

  • 13

Uporedo sa najavama kineske kompanije ZTE o zapošljavanju srpskih inženjera, telekomunikacionih kompanija i saradnje sa resornim ministarstvima, predstavnici kineskih kompanija potvrdili su zainteresovanost za termoelektranu u Novom Sadu, pokretanje proizvodnje u FAP- u, zatim za kupovinu kruševačke fabrike 14. oktobar i trsteničke Prve Petoletke.

Sjao Ming, potpredsednik kompanije ZTE je izjavio kako Kina ima veoma agresivan poslovni plan kad je Srbija u pitanju, koji uključuje, osim zapošljavanja inženjera, i saradnju sa nekoliko mobilnih kompanija i nekolicinom ministarstava.

Iz kompanije ZTE smatraju da će kineski mobilni telefoni 2020. godine biti u samom svetskom vrhu. U memorandumu o saradnji koji je potpisan sa ovom kompanijom dogovorena je saradnja u oblasti digitalizacije, razvoja širokopojasne mreže, elektronskog poslovanja, razvoja optičke infrastrukture i svega što čini uslove za dalje unapređivanje informaciono-komunikacionih tehnologija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    19. decembar 2014 | 07:17

    Ako Kinezi kupe te firme da li to znači da mi, radnici, radeći za njih primamo plate kao u Kini...

  • Džoni

    19. decembar 2014 | 06:39

    El ostade nešto neprodato u Srbiju?

  • Gde živimo

    19. decembar 2014 | 09:20

    Koliko ja znam FAP su kupili nemci, a sve inženjere koji nešto znaju odavno su zaposlili Arapski Emirati u fabrici čipova koja samo što nije izgradjena.. Ili se varam...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA