MAJDANPEK: Nestanak vrednog zlata otkriven zahvaljujući pilićima?!

Ovo nije konačna količina, s obzirom na to da je provera još u toku. Nestanak dragocenosti, inače, ne bi ni bio otkriven da nije bilo - prodavca pilića

  • 8

Vanrednim popisom u "Zlatari Majdanpek" utvrđeno je da je neko iz kruga našeg najvećeg proizvođača nakita izneo kilogram zlata, vrednog više od šest miliona dinar.

Ovo nije konačna količina, s obzirom na to da je provera još u toku. Nestanak dragocenosti, inače, ne bi ni bio otkriven da nije bilo - prodavca pilića, prenose "Novosti".

Naime, pre dva meseca u pogone "Zlatare", došao je jedan od uzgajivača živine iz tog kraja i ponudio sindikatu svoju robu. Odgovoreno mu je da su zainteresovani, ali da nemaju novca, pošto je firma u blokadi. Konačno, dogovorili su se da obave kompenzaciju - pilići u zamenu za zlatnu ogrlicu, koju je prodavac živine želeo da pokloni svom sinu.

- Dve strane su se dogovorile da prodavac živine nedelju dana nakon svoje isporuke preuzme ogrlicu. Tada su, međutim krenuli izgovori "Zaturila se. Ne možemo da je pronađemo. Dođite sledeće nedelje". Ni posle dva meseca ovaj čovek nakit nije mogao da preuzme, pa se na kraju ispostavilo da ogrlice jednostavno nema" -navodi jedna osoba bliska celom slučaju.

Odmah nakon toga naložen je vanredni popis u "Zlatari" i o svemu je obaveštena policija. Vanrednim pregledom prvo je ustanovljeno da nedostaje pola kilograma zlata, ali se sada čini da je brojka duplirana. Prema nezvaničnim informacijama, iz "Zlatare" je nestao isključivo zlatan nakit, ali ne i drugi predmeti koji su, pored tog plemenitog metala, u sebi imali i drago kamenje i bisere. Nedostaju dukati, zlatnici, ogrlice, narukvice i prstenje od čistog zlata.

- Ono što se pouzdano zna jeste da je zlato nestalo iz izložbenog salona, iz dva sefa u samoj fabrici. Tu su držani svi eksponati koje je "Zlatara" radila, kako bi "mustru" pokazivali zainteresovanim kupcima. Ključ od tih dveju kasa imalo je nekoliko osoba, od kojih je većina, kada se za nestanak zlata saznalo, završila u bolnici - kaže izvor.

Bilo je padanja u nesvest, povišenog krvnog pritiska, aritmije, srčanih tegoba. Takođe, veoma je teško utvrditi tačan period kada je nakit nestao, budući da je poslednji popis u "Zlatari" obavljen decembra prošle godine - kažu u istrazi. Policija je najavila i poligrafsko ispitivanje radnika "Zlatare", za koje se sumnja da su umešani u nestanak nakita.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • humanista

    20. decembar 2014 | 13:48

    Kod koga su bili kljucevi i sta je radilo obezbedjenje.Valjda postoje i kamere.Mislim da je vreme da prestanemo da se pravimo naivni.A posle svega isti debelo da odlezi u apsu.

  • Dag

    20. decembar 2014 | 15:28

    Van plaanova, i van roka, pojavi se - "Zlatna koka"...

  • Cika Zika

    20. decembar 2014 | 14:06

    Evo teme za drzavni posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA