Mali Bosanac (4) u posedu džihadista nakon što mu je otac poginuo u borbama (FOTO)

Dečaka Ismaila je otac umesto u Bosnu odveo u Siriju na ratište krajem decembra prošle godine. Od tada majka dečaka nije čula za svog sina, sve dok nedavno nije videla njegovu fotografiju na internetu

  • 17

Ismar Mesihović iz Doboja je kidnapovao svog trogodišnjeg sina i odveo ga u Siriju krajem decembra prošle godine. Pošto je poginuo, majka Lidija skoro godinu dana nije znala da li joj je dete živo. Dok skoro nije videla fotografiju na internetu.

Zahvaljujući fotografiji dečaka plave kose, sa mitraljezom u ruci, koja se deli na društvenim mrežama, Lidiji Solani Hereri vratila se nada da joj je sin živ. Kubanka koja živi u italijanskoj provinciji Veneto, majka je dečaka Ismaila Mesinovića, kog je otac Ismar odveo na ratište u Siriju 20. decembra prošle godine. On je u Siriji izgubio život, a dečaka sada vaspitavaju džihadisti Islamske države.

Italijanska policija potvrdila je da je Ismara Mesinovića regrutovala mreža džihadista iz Italije, koja je bila u tesnoj vezi sa Bilalom Bosnićem, koji je u septembru ove godine uhapšen u Sarajevu.

- Ubeđena sam da je to moj sin. Isti je. Molim vas, odvedite me kod njega - rekla je Lidija kada je ugledala fotografiju.

Na fotografiji se vidi dečak od četiri godine, kako u crnom duksu, sa puškom preko ramena i trakom boraca Islamske države na čelu hoda po sirijskom frontu. Ismar je iz Bosne došao u Italiju, gde je radio kao moler i živeo sa suprugom. Lidija nije želela da promeni svoju veru u islam, prenose italijanski mediji.

Otac je Ismaila prvo odveo u Nemačku, gde žive njegovi roditelji, a zatim je trebalo da svi zajedno odu u Bosnu. Umesto toga, Ismar je sina odveo u Siriju. Od tada majka nije dobila nijednu informaciju o životu svoga sina. Ponekad su joj stizale poruke od Ismarovih roditelja, u kojima je pisalo da je Ismail dobro.

Poslednju poruku dobila je prošle nedelje, od Makedonca Munifera Kalameskog, Ismarovog prijatelja koji je takođe otišao da se pridruži borcima u Siriji. "Ismail je dobro" pisalo je u poruci.

Čovek koji na jednoj od fotografija stoji iza Ismaela je Said Colić, džihadistički veteran, takođe poreklom iz Bosne, potvrdila je italijanska policija. I Colić i Mesinović bili su u kontaktu sa Bilalom Bosnićem.

Ne zna se kada i gde su nastale fotografije. Karabinjeri iz Padove već mesecima istražuju mrežu ljudi koja je zadužena za regrutaciju boraca u Siriju u italijanskog regiji Veneto. Policija ne može sa sigurnošću da tvrdi da je dečak na slici upravo Ismail Mesinović.

(Telegraf.rs / Izvor:repubblica.it)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1 !

    23. decembar 2014 | 00:53

    Ludaci!

  • Алекса

    23. decembar 2014 | 01:14

    Одвратни прљави брадоња што коље невин свет, узео дете да направи још горег скота. Жалосно

  • toplistanadrealista

    23. decembar 2014 | 04:40

    Pripadnik novokomponovane nacije "bosnjak"?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA