UZNEMIRUJUĆE: Skuvali bebu zatvorenice i nahranili pse!

"Istrebljenja, ubistva, porobljavanja, mučenja, zatvaranja, silovanja, prisilni abortusi i drugo seksualno nasilje, progon na političkoj, verskoj, rasnoj i rodnoj osnovi, prislino premeštanje stanovništva, nestanak osoba i nehumani akt svesnog izazivanja gladovanja" - to je svakodnevnica u jednom političkom logoru

  • 12

Zastrašujući detalji su procureli iz izveštaja Ujedinjenih nacija o kršenju ljudskih prava u Severnoj Koreji, u kojem piše da su zatvorski službenici skuvali bebu jedne zatvorenice i "nahranili pse".

Navodni "neopisivi zločini" su objavljeni prvi put u februaru, kada je nezavisna komisija UN-a sačinila izveštaj o istrazi, koji ima 372 strane, o režimu u Severnoj Koreji. Još više uznemirujući detalji su izneti u ponedeljak kada su članice Saveta bezbednosti UN prvi put stavile na dnevni red pitanje o kršenju ljudskih prava u ovoj državi.

Među opisanim zlodelima su i silovanja, masovna izgladnjivanja i prisilni abortusi. Naravno, navode UN-a je Severna Koreja odbacila, konstatujući da su izmišljene.

- Ahn Mjong Čul, bivši stražar u logoru 22, rekao je da su stražari rutinski silovali zatvorenice. U jednom slučaju je žrtva ostala trudna i porodila se, a zatvorski službenici su skuvali njenu bebu i nahranili njom pse - stoji u izveštaju.

U njemu piše i da su stražari višeg ranga seksualno zlostavljali zatvorenice pod uslovom da ne ostanu u drugom stanju. One koje bi ipak zatrudnele, poslali bi u rudnik ili bi ih tajno pogubili. Po priči bivšeg stražara, jednom se desilo da je jedan čuvar seo na stolicu, u ruci je imao štap za pecanje sa mamcem, kojeg je premazao svinjskom mašću, pokušavajući da natera zatvorenicu da puzi kao pas i da skače za "mesom".

Izveštaj UN-a procenjuje da je između 80.000 i 120.000 političkih zatvorenika trenutno u četiri velika logora, u kojima se gladovanje koristi kao sredstvo za kontrolu.

Krivična dela navedena u izveštaju mogu da se uporede sa zverstvima nacista: "istrebljenja, ubistva, porobljavanja, mučenja, zatvaranja, silovanja, prisilni abortusi i drugo seksualno nasilje, progon na političkoj, verskoj, rasnoj i rodnoj osnovi, prislino premeštanje stanovništva, nestanak osoba i nehumani akt svesnog izazivanja gladovanja".

(Telegraf.rs / Izvor:independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    24. decembar 2014 | 22:12

    To samo Ameri mogu da izmisle

  • jolle

    25. decembar 2014 | 00:01

    primetio sam da nekoga ovde mnogo boli sto se pri ovakvim komentarima na ovako surova desavanja gotovo redovno pominju Ameri. Ako se sabere sve sto su do sada od 2 sv rata cinili moze se slobodno izjednaciti pa cak i prevazici zlodela koja su cinili najmonstruozniji ratni zlocinci ove planete i trenutno su daleko vodeca sila u kontekstu pretnje svetskom miru. Broj zrtava sukoba koje su oni izazvali i zlodela koja su cinili u mnogim ratovima koje su vodili do danasnjih dana je ogroman i moze se izjednaciti sa velikim 2 sv ratom a mnoge od tih zrtava su navodna kolateralna steta zarad nekakvog mira. I dan danas oni su jedina sila koja putem politickog nasilja i novcem zapocinje mnoge sukobe u raznim delovima sveta a propaganda je jedno od glavnih oruzija koje koriste a od koga smo i mi postradali dok ce onaj drugi deo postradati od milosrdnog andjela i unistavanja nase ekonomije. Severna Koreja je samo jedna od zemalja na njihovom putu osvajanja planete a sada su se trenutno zaustavili na Ukrajni koju bi iskoristili do zadnjeg Ukrainca za rat protiv Rusa. Od ove nakaradne nacije ce se dovesti u pitanje i opstanak same planete a neko ih jos cak i obozava i ako bi i on postao kolateralna steta na njihovom pohodu. Oni nemaju milosti za nikoga sto zivi i dise "njihov" vazduh, trosi "njihova"prirodna bogatstva, zauzima deo planete koji je "njihov" i naravno ko nije Amerikanac. Zvuci nekako poznato kada je zbog ovakve ideologije covecanstvo izgubilo milione zivota.

  • Strucnjakowsky

    24. decembar 2014 | 22:56

    Hahaha,pa zar bre ni oni sami nisu svesni da su smesni i provaljeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA