RITUALNO UBISTVO? Staricu kojoj su zabili dva noža u vrat ubili su sektaši?

Policija je razgovarala sa velikim brojem svedoka, a u toku su privođenja koja mogu da doprinesu saznanjima o okolnostima zločina, kaže za Telegraf izvor iz policije

  • 5

Nakon ubistva Ljubinke Popadić (65) iz Rače, čije je telo pronađeno s dva noža zarivena u vrat, kragujevačka policija pozvala je u pomoć kolege iz Beograda specijalizovane za delovanje sekti, nezvanično saznaje Telegraf.

Oni treba da potvrde ili odbace sumnje kragujevačkih inspektora da bi moglo da bude u pitanju ritualno ubistvo. Istraga je krenula u tom smeru jer nije čest slučaj da ubica ostavi nož u telu žrtve, a posebno ne dva noža zarivena u vrat.

- Policija je razgovarala sa velikim brojem svedoka, a u toku su privođenja koja mogu da doprinesu saznanjima o okolnostima zločina, kaže za Telegraf izvor iz policije.

UBIJENA ZBOG UŠTEĐEVINE ZA SAHRANU: Dobila dva noža u vrat zbog 800 evra? (FOTO)

U maloj varoši Rača kod Kragujevca, gde se svi poznaju, potvrđuju da je od ubistva Ljubinke Popadić bilo mnogo saslušanja svih koji su je poznavali i dolazili u njen stan. Kako je objasnila Dragica Popadić, snaja ubijene žene, Ljubinka u stanu gotovo da nije imala noževe.

- Zbog bolesti, ciste na mozgu, ruke su joj upadljivo drhtale, te smo sklonili noževe i sve čime bi mogla da se povredi. Hranu smo joj dopremali isečenu. Noževi sa crnim koricama, koji su nađeni u njenom vratu, nisu Ljubinkini, tvrdi snaja ubijene.

U Rači su i dalje šokirani monstruoznošću ubistva žene koja je bila jedva pokretna, kroz svoj stan na drugom spratu zgrade u centru varoši kretala se puzeći, na laktovima. Ljubinka Popadić bila je invalid nakon što joj je otkrivena i operisana cista na mozgu.

Njeno telo u sredu oko 12.30 sati pronašao je lokalni poštar kada je došao da joj donese penziju. Dva dana pre toga, Ljubinka je, kako Telegraf nezvanično saznaje, primila tuđu negu od oko 26.000 dinara, a njeni rođaci tvrde da je u stanu imala oko 800 evra ušteđevine.

Ubijenoj je pre dve godine nestalo oko 1.000 evra iz stana, što nikada nije prijavila nadležnima. Ljubinka Popadić štedela je za svoju sahranu. Porodica je tada sumnjala da je žena znala ko je pare ukrao.

U zgradi gde je ubijena žena živela objašnjavaju da je Ljubinku posećivalo više ljudi, da je žena zaključavala stan, ali je ipak puštala mnoge da u njega dolaze, mnogima je verovala.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KikiRiki

    27. decembar 2014 | 07:58

    Srbija je postala leglo satanista i ostalog ljudskog otpada

  • Dzina

    27. decembar 2014 | 08:41

    Zar je moguce da je familija ostavila zenu da zivi sama i puzi po stanu.

  • Dejan B.

    27. decembar 2014 | 08:16

    Spasi Gospode od ove pošasti,Slava Tebje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA