LEDENO DOBA: I u petak mraz, tokom noći kiša!

Jutro veoma hladno, mestimično magla i niska oblačnost, u južnim i jugoistočnim krajevima ponegde sa slabim snegom. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplije

  • 3

U Srbiji se u petak ujutru očekuje umeren i jak mraz, sa temperaturom od -16 do - 6 tepeni, a krajem dana i u toku noći mestimično kiša koja bi se ledila pri tlu i to prvo u severnim krajevima.

Jutro veoma hladno, mestimično magla i niska oblačnost, u južnim i jugoistočnim krajevima ponegde sa slabim snegom. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplije.

Krajem dana i u toku noći naoblačenje sa slabim padavinama (kiša i sneg) i to prvo u severnim krajevima. Kiša će se mestimično lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, zapadni, severozapadni u Negotinskoj Krajini povremeno i jak, posle podne i krajem dana u skretanju na južni, jugoistočni. Minimalna temperatura od -16 do - 6 stepeni, a najviša dnevna od -3 do 2 stepena.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

I u Beogradu sutra jutro hladno, niska oblačnost i magla mestimično. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplije. Krajem dana i u toku noći naoblačenje i moguća slaba kiša koja bi se ledila pri tlu. Vetar slab južnih pravaca. Minimalna temperatura oko -7 stepeni, najviša dnevna oko 0 stepeni.

Prema izgledima vremena do 9. januara, u subotu ujutru još ponegde slabe padavine. Tokom dana suvo i toplije. U nedelju umereno i potpuno oblačno, mestimično sa padavinama (kiša, susnežica i sneg).

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

U ponedeljak hladno i vetrovito mestimično sa snegom. Vetar pojačan severozapadni. Naredna dva dana uglavnom suvo i hladno (ledeni dani u većini mesta). Sneg povremeno u planinskim predelima, naročito na istoku.

Krajem perioda porast temperature.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    2. januar 2015 | 00:21

    Kisa nakon mraza je nocna mora za vozace. Ne postoji nista gore od toga, ni pola metra snega. Tamo gde je utaban sneg verovatno ce nastati haos na putu, najklizaviji led koji moze postojati, klizavije od bob staze.

  • Ja

    1. januar 2015 | 20:20

    A kad ce ulice da ociste od ovog silnog leda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA