ISTRAGA SE NASTAVLJA: Devet osoba zadržano u francuskoj policiji

Sprovedeno je više pretraga, obavljeno nekoliko stotina telefonskih razgovora i ispitano oko 90 svedoka, kako bi se razotkrili krivci za stravičnu tragediju u Francuskoj

  • 1

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je večeras da je, u okviru istrage o napadu na redakciju satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u Parizu, devet osoba danas zadržano u policiji.

Prema njegovim rečima, sprovedeno je više pretraga, obavljeno nekoliko stotina telefonskih razgovora i ispitano oko 90 svedoka, prenose francuski mediji.

On je, takođe, rekao da je Said Kuaši, jedan od dvojice osumnjičene braće za kojima se trenutno traga u severnom delu Francuske gde su danas locirani posle jučerašnjeg napada, "formalno prepoznat na fotografiji kao napadač".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Said, sa prebivalištem u Remsu i nezaposlen, nikada nije krivično gonjen niti osuđivan, ali je bio saučesnik u akcijama svog mlađeg brata Šerifa, džihadiste koji je poznat antiterorističkim službama, precizirao je Kaznev.

On je ocenio da "zemlja prolazi kroz izuzetno teške trenutke" posle napada na francuski časopis, ali i na pripadnicu policijskih snaga koja je danas preminula posle ranjavanja tokom pucnjave u južnom predgrađu Pariza, mada zasad nije utvrđena veza između ta dva napada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Takođe, francuski ministar unutrašnjih poslova je najoštrije osudio nasilje i skrnavljenje čija su meta bila neka muslimanska svetilišta u Francuskojposle napada na "Šarli ebdo".

- Nećemo tolerisati nijedan akt, nijednu pretnju protiv nekog svetilišta, kao ni bilo kakvu neprijateljsku akciju uperenu protiv Francuza zbog njihovog porekla ili vere - poručio je Kaznev i upozorio da bi vinovnici takvih dela morali da znaju da će biti uhapšeni i kažnjeni.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    9. januar 2015 | 12:04

    A francuzi mogu da terorisu pola sveta, a kad njima dodje crni petak mora ceo svet da zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA