ŠTA BI SE DESILO U SRBIJI: Kada bi kandidatkinja HDZ pobedila u Hrvatskoj

U TV sučeljavanju predsednički kandidati su govorili o brojnim temama, uključujući i borbu protiv terorizma, a između ostalog i o Franji Tuđmanu, Josipu Brozu Titu, ali i Anti Gotovini

  • 40

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za predsednicu Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kaže da bi put Srbije u EU uslovila povratkom nestalih osoba iz rata, jer se zalaže za prava manjina u Hrvatskoj. Ona je u duelu na Televiziji Nova sa protivkandidatom, sadašnjim predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, rekla da će to tražiti i od Srbije, što se sada ne poštuje.

- Nijedan našš sused, pa ni Srbija, ne možže u EU ako ne prođe put koji smo proššli i mi- rekaoje Josipović.

U TV sučeljavanju predsednički kandidati su govorili o brojnim temama, uključujući i borbu protiv terorizma, a između ostalog i o Franji Tuđmanu, Josipu Brozu Titu, ali i Anti Gotovini.

Foto: Wikipedia/Security & Defence Agenda Foto: Wikipedia/Security & Defence Agenda

-Mislim da je Gotovina heroj, ali da je svoju nevinost trebalo da dokažže pred sudom. Mislim da je učinjena grešška kada mu je savetovano, pre nego što je pročitao optužžnicu, da se makne iz Hrvatske- rekla je Grabar Kitarović.

Josipović je rekao da je hapššenje Gotovine i pravno i politički bilo nužžno i da ne osuđuje nikoga ko je učestvovao u tom postupku, kao ššto to ne čini ni Gotovina.

Iako smatra da politika pomirenja bivšeg predsednika Franje Tuđmana nije uspela, Josipović je smatra dobrom.

Foto: Tanjug/Hina/Lana Slivar Dominić Foto: Tanjug/Hina/Lana Slivar Dominić

-S tezama koje je tada imao, Tuđman bi danas bio izbačen iz HDZ-a- uveren je Josipović, prenosi Hina.

Grabar Kitarović smatra da je politika pomirenja jedna od Tuđmanovih tekovina, ali da su pojedinci zloupotrebili pomirenje i u strukturama su ostali oni koji su proganjali narod.

Drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj održaće se 11. januara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijevic

    11. januar 2015 | 20:50

    Znaci moramo da predjemo isti put kao i oni? To znaci proterivanje svih Hrvata iz Srbije, spaljena sela i unistene gradove, proterivanje svih tajkuna i sve robe koja dolazi iz Hrvatske, paljenje automobila sa HR tablicama, zabrana "hrvatskog jezika" na javnim institucijama, organizovanje fasistickih koncerata sa fasistickim obelezjima, javno slavljenje i velicanje zlocinaca i zlocinacke proslosti...uh, pa previse je! Srbija to nece moci da ispuni. Dakle, nista od EU!

  • Дадо РС Данило

    11. januar 2015 | 20:38

    Како ови наши сусједи ништа не могу урадити без помињања Срба??? Жуљање тековина све више долази до изражаја!!!

  • NS

    11. januar 2015 | 20:53

    Ma to su Nemci vec odredili pobednika!Sta mislite,Hrvati demokratski biraju predsednika?hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA