ŽENE, ČUVAJTE SE! Ovi muškarci su najveće "JAVNE LIČNOSTI" prevaranti na Balkanu!

Varalice koriste lažne identitete, predstavljaju se kao poznati pevači, rođaci političara ili milioneri koji su u potrazi za ljubavlju. Na kraju, epilog je po pravilu isti - lakoverne osobe ostaju bez novca

  • 6

Oprez! Poslednjih dana svedoci smo najrazličitijih prevara na području Balkana. Žrtve su kao i uvek lakoverne osobe, koje "nasedaju" na priču varalica, a na kraju ostaju bez velikih svota novca.

Prevaranti koriste lažne identitete, predstavljaju se kao poznati pevači, rođaci političara ili milioneri koji su u potrazi za ljubavlju.

Jedna od poslednjih zabeležena je u Sloveniji, gde je Hrvat Emilio V. (63) vrebao dobrostojeće dame ispred šoping centara. On je žene šarmirao i zavodio, ulazio u ljubavne veze s njima, potom bi od njih pozajmio novac, a zatim bi nestajao.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Među njegovim žrtvama bila je čak i jedna političarka. Recept kojim se služio bio je oproban. On se predstavljao kao bogataš koji je imovinu stekao radeći kao kapetan na prekookeanskim brodovima.

Hvalio se kako ima kuće u Poreču, Hamburgu, Marbelji. Svoje žrtve je pažljivo birao, a od njih je uzeo više desetina hiljada evra. Ovaj žigolo je i dalje na slobodi, a sumnja se da tokom zimskih meseci isti posao radi na Tajlandu.

Pored njega, nedavno je raskrinkan i prevarant iz Niša, M. Đ. (35) koji je koristeći lažni Fejsbuk profil crnogorskog pevača Dade Polumente izmamio od njegove obožavateljke devet hiljada švajcarskih franaka (oko sedam i po hiljada evra).

Foto-ilustracija: Profimedia, Promo Jimmis Foto-ilustracija: Profimedia, Promo Jimmis

- On je žrtvu mesecima održavao u zabludi predstavljajući se kao Polumenta. Kada je stekao njeno poverenje počeo je da joj se navodno poverava. Kazao je da ima finansijskih problema, te da mu je sestra teško bolesna i da ne zna kako da nabavi sto hiljada evra, koliko je potrebno za njenu operaciju - rekli su naši sagovornici iz istrage.

Protekle nedelje odjeknula je i vest da je uhapšen brat Momira Bulatovića.

Hapšenje Budimira Bulatovića, varalice koji je manipulisao opštinarima u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori i mnoge gradove i firme oštetio za stotine hiljada evra, za bolje upućene nije iznenađenje.

Foto-Ilustracija: Tanjug/AP, Medija centar Beograd Foto-Ilustracija: Tanjug/AP, Medija centar Beograd

Ovaj čovek se poslednjih desetak godina predstavljao kao koordinator “Evropske ekspertske grupe”, nepostojeće organizacije, čije je ime mnogima zvučalo “moćno”.

On je iskoristio poznato prezime, iako nije u srodstvu sa bivšim predsednikom SRJ, a pozivao se i na “srodstvo” sa Radetom Bulatovićem, nekadašnjim prvim čovekom BIA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1 !

    13. januar 2015 | 17:16

    Hoce cupika da seta sa pevacem! Da je vide! A ono niko ih neprepoznaje, kako to , pa pustao mi je cd!

  • ???

    13. januar 2015 | 16:35

    Sta reci ovce su za sisanje

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    13. januar 2015 | 17:00

    Drage ,čuvajte se muškaraca bez poroka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA