MUSLIMANI, BUDITE MIRNI: Bez emocionalnih reakcija povodom novog broja "Šarli Ebdoa"!

U novom broju francuskog satiričnog magazina biće prikazana karikatura proroka Muhameda sa suzom u oku dok drži znak sa porukom "Ja sam Šarli". Iznad karikature stoji natpis "Sve je oprošteno"

  • 14
Foto: Facebook Foto: Facebook

Vodeće muslimanske organizacije u Francuskoj pozvale su danas muslimansku zajednicu da ostane mirna i izbegne emocionalne reakcije povodom izlaska prvog broja "Šarli Ebdoa" nakon prošlonedeljnog napada na redakciju ovog časopisa.

U novom broju francuskog satiričnog magazina biće prikazana karikatura proroka Muhameda sa suzom u oku dok drži znak sa porukom "Ja sam Šarli". Iznad karikature stoji natpis "Sve je oprošteno".

Ovaj broj biće štampan u tri miliona primeraka, a uobičajeni tiraž nedeljnika je 60.000.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neza

    13. januar 2015 | 16:21

    Pa nije njima bilo dosta.....cackaju mecku,kao da ne znaju skim imaju posla.....dosta bre vise inata i provokacija!!!!!

  • Max

    13. januar 2015 | 18:27

    Idiotski potez bezobraznih francuza, samo prizivaju vecu nesrecu a posle im djavo kriv !

  • TT

    13. januar 2015 | 19:18

    Muslimani kao i drugi građani Francuske i drugih država trebaju da poštuju zakone Francuske i drugih država u kojima žive. Ni Francuska ni druge države nisu islamski kalifat ili talibanski feud da na njemu ekstremisti nameću drugima šerijat. Kako bi izgledao život da se pojedini islamski ekstremi pitaju vidi se ponajviše po ISILu i talibanima. I Evropa je prošla kroz fazu inkvizicije i jedva je se oslobodila, krvavo i skupo. A ekstremizam je zlo od kogagod poticao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA