VARAJU ZBOG SUBVENCIJA: Razvode se da bi dobili pare za njive!

Poslednjih meseci u Banatu i Bačkoj podneto je oko 150 zahteva za razvod, što je mnogostruko više nego prethodnih godina. Ratari ne kriju da se razvode više nego ikad zbog para

  • 13

Vojvođanski parovi masovno se formalno razvode kako bi od države izvukli što više novca na ime subvencija za zemljište. Naime, država subvencioniše po 100 evra za svaki hektar, ali samo za posede do 20 hektara, pa se lukavi Vojvođani koji imaju veće posede razvode, a zatim dele imovinu.

Kako piše "Informer", iako je u pitanju klasična prevara, sve je po zakonu i ne podleže kažnjavanju. Poslednjih meseci u Banatu i Bačkoj podneto je oko 150 zahteva za razvod, što je mnogostruko više nego prethodnih godina. Ratari ne kriju da se razvode više nego ikad zbog para.

- Ja se nisam razveo i neću to da činim jer bi to bila bruka za porodicu. Međutim, znam nekoliko kolega koji su to učinili samo da bi dobili više novca za zemlju od države - kaže zemljoradnik Miša Mikoš.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

On dodaje da ratari koji imaju mnogo više zemlje zemlje, ostatak zemljišta pripišu deci.

- Ako neko ima troje punoletne dece i 100 hektara njive, kada sve to podeli na pet delova od po 20 hektara, sebi, ženi i deci, dobiće 10.000 evra godišnje. A ovako bi dobio samo 2.000 evra jer je sve na njegovom imenu. Ja u tome ne vidim ništa loše - ističe Mikoš.

U Ministarstvu poloprivrede i zaštite životne sredine rečeno je da su "razvodi i podele imanja zakonsko pravo svakog građana".

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terminus

    14. januar 2015 | 05:21

    Pa i onako je država od njih bukvalno otela te pare, pa neka izvlače nazad.

  • Dare 011

    14. januar 2015 | 08:48

    Kada narod vidi da država ne misli o njemu, već kako da od naroda uzme, onda dobijate finansijsku nedisciplinu i siromašnu državu sironašnog naroda, koji pokušava da uzvrati državi na sličan način!

  • Vladimir

    14. januar 2015 | 08:24

    Tuzno je sto moraju uopste da varaju. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA