Galenika: Povećanje izvoza prioritet

Kompanija “Galenika” uspešno je realizovala finansijski plan za 2014.godinu, a za tekuću godinu planiran je rast vrednosti proizvodnje za dodatnih 20 odsto u odnosu na proteklu godinu

  • 0

Kompanija “Galenika” uspešno je realizovala finansijski plan za 2014.godinu, a za tekuću godinu planiran je rast vrednosti proizvodnje za dodatnih 20 odsto u odnosu na proteklu godinu. V.d. generalnog direktora Nedeljko Pantić najavljuje da će orijentacija Galenika biti, pre svega, na povećanju izvoza.

- U realizaciji tog cilja se, pre svega, preduzimaju aktivnosti za ulazak na tržišta zemalja EU, kao i povratak na tržišta Rusije, Ukrajine i Belorusije. Činimo permanentne napore na rešavanju regulatornih uslova, a sve u cilju realizacije usvojenog plana za 2015. godinu - istakao je Pantić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U poslednjem kvartalu 2014. godine, Galenika je nastavila trend uspešnog poslovanja. U proizvodnom delu plan je realizovan sa 100%, odnosno proizvedeno je 42 miliona pakovanja lekova. Vrednost proizvodnje je ostvarena u iznosu od 7,1 milijardu dinara, što je 100% u odnosu na finansijski plan. Što se tiče realizacije planirane prodaje, ostvarena je ukupna realizacija na domaćem i izvoznim tržištima od 5,3 milijarde dinara, što je 92% u odnosu na predviđeni plan prodaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA