KRAJ ŠTRAJKA: Advokati od sutra u sudnicama

Advokatura Srbije sutra nakon četiri i po meseca protesta počinje sa radom, pošto su ispunjeni njeni zahtevi za izmene propisa o javnom beležništvu i propisa o paušalnom oporezivanju advokata.

  • 4

Advokatura Srbije sutra, nakon četiri i po meseca protesta, počinje s radom, pošto su ispunjeni njeni zahtevi za izmene propisa o javnom beležništvu i propisa o paušalnom oporezivanju advokata.

Advokati u celoj Srbiji počeli su protest obustavom rada 17. seprembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde, a njihove koje kolege iz Beograda nedelju dana ranije su obustavili rad.

Ispunjen zahtev advokata, Vlada usvojila potrebne zakone

Posle višemesečnih neuspelih pokušaja za dogovor, krajem godine stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije postigli su sporazum na osnovu kojeg je Skupština Srbije prošle sedmice po hitnom postupku izmenila odredbe Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku, Porodičnog zakona i Zakona o nasleđivanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikii

    25. januar 2015 | 12:02

    ovo je velika greska vlade kostace nas ovo mnogo

  • sale

    25. januar 2015 | 13:54

    Greka je sto su popustili advokatima. Gradjane ce sad jos vise da kosta sve. Jer ce morati da placaju i advokate i notare. Toliko o borbi za gradjane xaxaxa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA