U Beogradu izbio rat zbog pljeskavice!

Neverovatne priče iz srpskih policijskih stanica nasmejaće vas, ali i naježiti

  • 4

Mirno se biciklom probijao između mnogobrojnih Kineza do novobeogradske banke u Bloku 70. Lancem je za drvo zaključao bicikl, kako mu ga neko ne bi ukrao, a iz ranca izvukao "kratež". Onesvestio je ostarelog čuvara i samo se nekoliko minuta zadržao u banci pre nego što je istrčao sa plenom od više hiljada evra.

Došao je do bicikla, ali zbog panike i buke alarma nije mogao da se seti šifre na lancu. Kada je, ipak, uspeo da otključa bicikl i krene u bekstvo, novobeogradska policija ga je sustigla na samo 100 metara od banke i uhapsila sa celokupnim plenom.

- Ispostavilo se da je reč o studentu koji se kladio na fudbalske utakmice. Gubio je više nego što je dobijao, pa se zadužio kod zelenaša i nije imao da vrati novac. Pljačka mu je, kako je rekao, bila jedini način da se oslobodi duga. E sad je na robiji i neće skoro na slobodu - prisećaju se na kolegijumu u novobeogradskoj policiji.

Načelnik policije Novi Beograd Mileta Tomić kaže da može da bude zadovoljan učinkom u suzbijanju krivičnih dela, ali da uvek može bolje.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Iako smo samo policijska stanica, mi pokrivamo teritoriju koja je u ravni, recimo, novosadske policije, a ne treba zaboraviti da su oni uprava, a ne stanica. Kod nas je najviše krivičnih dela, ali zato ih mi i najviše rešavamo. Kod nas su najveći hoteli, tržni centri, imamo 28 škola, 300 ugostiteljskih objekata, kafana, splavova... Sve to privlači počinioce krivičnih dela, ali kao i dobra povezanost Novog Beograda sa različitim putnim pravcima - kaže Tomić.

Goran Ivanović, šef novobeogradske kriminalističke policije, kaže da je zbog pojave velikih tržnih centara povećan i broj krađa koje, uglavnom, rade Bugari i Rumuni.

- Mi ih pohapsimo i oni dobiju naredbu da napuste zemlju. Međutim, policija ne dobije naredbu da mora da ih prebaci preko granice i oni, naravno, ne napuste Srbiju. I onda ih mi opet hapsimo, i tako ukrug - ističe Ivanović.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Kolegijum novobeogradske policije se slaže da je veliki problem dužina rada ugostiteljskih objekata.

- Mi smo tražili da se skrati radno vreme. A evo radi čega: ispred popularnog mesta gde se prodaje brza hrana su se oko 3 ujutru posvađale dve pripite grupe mladića, i to oko toga ko će pre da kupi pljeskavice. Posle te tuče, počele su jurnjave po Novom Beogradu i na kraju se sve završilo jednim ubistvom. Vidite iz kakve banalnosti se desila tragedija - kažu u stanici i navode da su splavovi posebna priča jer se ne zna ko je vlasnik, pa su neki registrovani kao društvo ljubitelja ptica, a tamo trešti muzika i toči se alkohol.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    25. januar 2015 | 12:43

    Došlo je vreme da više ne znamo u šta da uvrstimo ovakve događaje, u viceve, sarkazme, anegdote, crne hronike...

  • Sundjer Bob

    25. januar 2015 | 14:33

    Ne daj se Keba Krabo, uz tebe sam, Platon nam ne moze nista!!!

  • srb-in

    25. januar 2015 | 14:00

    Tomić... Policajčina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA