LEZBEJKE IVANA I TEA: U Danskoj smo rezervisale vikinšku spermu i sad čekamo dete!

Parovi poput Ivane i Tee, kao i mnogi heteroseksualni parovi, po svoju sreću odlaze u Dansku, Češku, Belgiju ili Španiju, gde god ima donirane anonimne sperme

  • 17

Dalmatinka Ivana i Slavonka Tea u vezi su gotovo petnaest godina. Zaposlene su, situirane, zdrave, i sada žele decu. U Hrvatskoj banke sperme nema, a da je i ima, Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji kaže da donori dece ne mogu ostati anonimni, već ih, jednako kao i donorke jajnih ćelija, deca imaju pravo upoznati kada napune 18 godina.

 

Parovi poput Ivane i Tee, kao i mnogi heteroseksualni parovi, po svoju sreću zato odlaze u Dansku, Češku, Belgiju ili Španiju, gde god ima donirane anonimne sperme. Ivana i Tea odlučile su se za Cryos, najveću banku sperme u svijetu koja se nalazi u Arhusu u Danskoj, koja "proizvodi" preko dve hiljade beba godišnje, i tako 28. godinu zaredom.

 

Za razliku od Hrvatske u kojoj na postupak potpomognute oplodnje mogu samo bračni i vanbračni hetero parovi, kao i žene bez partnera koje leče neplodnost, u Danskoj mogu svi, i niko ih ništa ne pita. Spermu donora odabranih preko interneta dostavljaju u 80 zemalja, i to u klinike i na kućni prag.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

U paketu koji stigne na kućnu adresu, na dan usklađen sa ženinom ovulacijom, nalazi se sve - od doze sperme, preko rukavica, "šprica" i ostalog, kućni set koji putuje u suvom ledu, i sa kojim je partneru ili partnerki lako rukovati, i partnerku oploditi u kućnim uslovima. Cena - od 130 do 500 eura, ne računajući trošak dostave, zavisno od doze, kvaliteta sperme, da li je donor izabrao anonimnost ili nije.

 

- Mi smo, jer dostave u Hrvatsku nema, po "našeg" muškarca otišle u Arhus. Pratile smo moj ciklus, i pre ovulacije otišle do klinike kako bismo podignule rezervisanu odabranu spermu u Cryosu. Ljubazno osoblje zamoli vas da popunite jednostavan formular, i nakon plaćanja, gotovinom ili karticom, vaš je paket, sa spermom u suvom ledu koja se mora upotrijebiti najkasnije u roku od 48 sati, i setom za kućnu upotrebu, spreman – izjavila je Tea.

 

Uskoro će otkriti da li su se ona i njena partnerka iz Danske nedavno vratile same ili sa još jednim članom, čijeg su oca odabrale na stranicama Cryosa. Kako sada stvari stoje, čini im se da će ih ove godine u kući biti troje.

 

(Telegraf.rs / Izvor: novilist.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asterix

    25. januar 2015 | 14:35

    И онда се питамо зашто изумиремо, зашто ће нас исламисти "појести"... Ово је крај западне цивилизације!

  • Tatjana

    25. januar 2015 | 15:45

    Morate biti jako oprezni po ovom pitanju posto se bas u Danskoj desio slucaj gdje je donator prenio jako teske nervne i druge bolesti na djecu. Ljekari nisu nista utvrdili prije terapije.Citala sam da je djeci zivot u pitanju ili u najmanju ruku teske posljedice.U ovom slucaju se radilo o vise beba.Raspitaje se dobro i procitajte o ovom slucaj u Danskoj prije nego sto odaberete adekvatnog donatora.Sretno!

  • Makarije

    25. januar 2015 | 18:05

    Dajem umesto vikinske - četničku - direktno ubrizgavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA