Pogledajte kako izgleda Kuba kroz objektiv fotografa Marka Todorovića! (FOTO)

Svečano otvaranje izložbe "CUBAZ" u galeriji Instituta Servantes u Beogradu održaće se 29. januara u 19 časova

  • 2

Marko Todorović je beogradski fotograf, čija je profesionalna karijera započela 1998. godine. Paralelno sa akademskim studijama, gde je razvijao teorijski i umetnički pristup fotografiji, praktično i tehničko znanje usavršavao je na poslu uz fotografa Nebojšu Babića.

Diplomirao je 2004.godine na akademiji umetnosti "Braća Karić" na katedri za fotografiju kod profesora Milana Aleksića. Trenutno završava svoje postdiplomske studije na fakultetu za medije i komunikacije, na master programu digitalna umetnost i novi mediji, u klasi profesora Jovana Čekića.

Fokusira se poslovno na reklamnu, a privatno na dokumentarnu fotografiju. Na brojnim putovanjima širom sveta, u poslednjih deset i više godina, radi na svom dokumentarnom portfoliu. Umetnički opus predstavio je u nekoliko samostalnih izložbi.

Izložbom “CUBAZ“ autor selekcijom od 26 radova, nastalih tokom obilaska ostrva, dokumentarnim pristupom, nedvosmisleno, balansirajući između politike, beleži život stanovnike Kube, želeći da se što je više moguće distancira od tradicionalnih i stereotipnih prikazivanja, a da pritom ne izostavi autentične i karakteristične motive.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Uz fotografije na izložbi će biti prikazan i kraći video rad, čiji je autor takođe Marko Todorović. Svečanom otvaranju prisustvovaće ambasadorka Kube u Beogradu, g-đa Adela Mayra Ruiz Garcia.

Svečano otvaranje izložbe u galeriji Instituta Servantes u Beogradu održaće se u 19h, 29.januara 2015. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    25. januar 2015 | 15:31

    Kuba je toliko u lepim bojam da je i nije tesko fotografisati, naravno objektiv voli sareno

  • sasa

    25. januar 2015 | 15:05

    Moje iskustvo sa Kubom. Zgrade u stanju raspadanja, bez prozora i vrata, na podu kao u filmovima deca se igraju u baricama. Na svakih deset metara neko te zaustavi i pota odakle si, pa onda, imas cigaru? Ispred jotela na ulici, devojke bukvalno salecu nelce i nude sex. To je Havana. Varadero je prelepa plaza, sa morem u kome ne moze da se pliva od talasa. Hoteli su kao iz sedamdesetih, puno betona, a hrana na nivou socijalistickih odmaralista. Sve u svemu, lose iskustvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA