Šta je Šarli Ebdo stvarno pisao o Srbima?

Ovaj časopis je optužio čitav srpski narod za masovne zločine na Kosovu i Metohiji. A ne morate da budete čak ni veliki poznavalac francuskog jezika pa da shvatite da to nije istina

  • 35

Građanima Srbije bila je skrenuta pažnja da je časopis Šarli Ebdo u danima kada je NATO sejao smrt po Srbiji otvoreno stao na stranu Alijanse i Alba.

Ovaj časopis je optužio čitav narod za masovne zločine na Kosovu i Metohiji. A ne morate da budete čak ni veliki poznavalac francuskog jezika, pa da shvatite da to nije istina.

- Danas posmatramo Srbe kao kolektivno krive za masakre na Kosovu. Bombardovanje je za Srbe kolektivna kazna. To je kao kada manjina u razredu napravi neko sr*nje, a profesor kazni svakog. Godine 1940. sve Nemce smo nazivali "odvratnim švabama". Izgleda da sada treba da pronađemo izraz kojim ćemo označiti sve Srbe. A pre toga, hajde da isto uradimo i za sve druge narode, poput "gadnih Kineza" koji su svi krivi za etničko čišćenje na Tibetu - navedeno je u ovom časopisu.

Ovim rečima završava se poslednji tekst u broju 360 francuskog satiričnog časopisa Šarli Ebdo. Datum je 12. maj 1999, u jeku NATO bombardovanja Srbije, svega pet dana nakon što je "greškom" pogođena ambasada Kine.

Reprint: Charlie Hebdo Reprint: Charlie Hebdo

Potpisnik ovog teksta je Šarb, puno ime Stefan Šarbonije, karikaturista i novinar, jedan od 11 stradalih u napadu radikalnih islamista na redakciju Šarli ebdoa 7. januara 2015.

(Telegraf.rs / Izvor: nedeljnik.co.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oui, oui, oui...

    26. januar 2015 | 16:29

    Gola g.V. a, kao i svi drugi. Srbija nema prijatelja, Srbija ima samo uslovljavanja i nametanje tuđih interesa ali najvažnije je da Srbijia ima Srbe i zato će večno živeti...

  • Pera Kojot # 1

    26. januar 2015 | 19:25

    Sve se plati sve se vrati! Trazili ste gledajte!

  • Milenko

    26. januar 2015 | 19:47

    Francuzi nas mrze bre najvise , bijo sam u francusku bas mrze Srbe. I svasta su pricali za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA