PUTIN: Ukrajinska vojska je NATO legija

- U suštini, to nije vojska, to je strana legija, u ovom slučaju legija NATO, koja naravno nema za cilj odbranu ukrajinskih nacionalnih interesa. Tamo postoje potpuno drugi ciljevi - istakao je Putin

  • 33

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je danas ukrajinsku vojsku da je "NATO legija" čiji je glavni geopolitički cilj čuvanje Rusije od širenja.

- U suštini, to nije vojska, to je strana legija, u ovom slučaju legija NATO, koja naravno nema za cilj odbranu ukrajinskih nacionalnih interesa. Tamo postoje potpuno drugi ciljevi - istakao je Putin, prenela je agencija AFP.

- Mi često ponavljamo: ukrajinska vojska. Ali ko se zapravo bori tamo? To su zaista delom zvanične jedinice oružanih snaga, ali svojim najvećim delom su takozvani dobrovoljački nacionalistički bataljoni - rekao je Putin tokom susreta sa studentima u Sankt Peterburgu, prenela je agencija TAS S.

Geopolitički ciljevi te "NATO legije" su apsolutno protivrečni sa nacionalnim interesima ukrajinskog naroda, zaključio je ruski predsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Polat

    26. januar 2015 | 16:42

    Cilj ne bira sredstva ,ono sto se desava Ukrajini je prljavi plan zapada da se aveti i psi rata prebace blizu Rusije i da se preko NATO izazovu rusi i tako Rusiju uvuku u rat.Svedoci smo da je gadjanje po civilnim ciljevima pojacano i da zapad ne bira nacin da bi ostvarili svoj plan a sve je vise jasno da minobacacki napadi ne dolaze od ruske strane vec...

  • Savica

    26. januar 2015 | 16:15

    ISTO STO SU SIPTARI BILI 1999. GOD. NATO LEGIJA I PLACENICI.

  • Dfg

    26. januar 2015 | 16:17

    Taman sam se ponadao da nece biti 3. Svetskog rata...ali Nato dzukele ne daju mira svetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA