Oduševićete se kada budete saznali zašto su ovi šalovi vezani za drveće! (FOTO)

Kako bi svojim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom omogućili da se u ovim zimskim danima koliko toliko ugreju, nekoliko dobrotvornih organizacija iz Kanade i SAD došle su na ideju da o bandere i drveće vežu vunene šalove

  • 9

Nakon što su meteorološke službe najavile jaku snežnu mećavu, u nekoliko kanadskih i istočno-američkih gradova organizovana je neobična akcija pomoći beskućnicima.

Kako bi svojim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom omogućili da se u ovim zimskim danima koliko toliko ugreju, nekoliko dobrotvornih organizacija došle su na ideju da o bandere i drveće u raznim delovima grada vežu vunene šalove.

AMERICI SE PRIBLIŽAVA DEMONSKO NEVREME: Snežna oluja će čupati drveće, ljudi će ostati bez struje! (FOTO) (VIDEO)

- Nisam izgubljen. Molim te, uzmi me ako ti je hladno i utopli se! - piše na jednoj od poruka koja je prikačena za šalove.

Inicijator ove "kampanje utopljavanja" je udruženje "Scarves in the Port City" koja prikuplja šalove za beskućnike tokom zime.

Foto: Facebook/Chase the Chill in Winnipeg Foto: Facebook/Chase the Chill in Winnipeg

- Naš cilj je da promovišemo dobrotu i služimo zajednici - navodi se na Fejsbuk stranici organizacije.

- Šalovi su tu i ako ih neko želi može da ih uzme. Ako ste beskućnik, a napolju je ispod nule, šal vam svakako dobro dođe - kazala je Vendi Gral, osnivačica udruženja Chase the Chill koje takođe sprovodi ovu akciju.

Foto: Facebook/Chase the Chill in Winnipeg Foto: Facebook/Chase the Chill in Winnipeg

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) je izdala upozorenje na mećavu od danas popodne do utorka, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dve ili tri najveće snežne oluje u ovom gradu još od 1872. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    27. januar 2015 | 05:02

    Dobročinitelji nema šta! Nego što ih ne prime u kuću dok ne prodje oluja? To ona fora sa zapada: Dajem jedan dolar da pomognem sirotinji u svetu da mi bude čista savet. Jednom mesečno dosta im je! Ostaviću to uz put kad krenem do Apple_ove radnje treba da upgradeujem tel ove godine jest da košta 1000 dolara al šta ću kad volem :-)

  • Paja Patak

    26. januar 2015 | 23:38

    Pretgrli se,na toj temperaturi bas ce im pomoći sal !

  • E viva vero montenegro

    26. januar 2015 | 22:37

    Ovo je prakticno takva pomoc kao da su ostavili metke na grane. Uzmi te nas i skratite sebi muke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA