SRBIJA NA RASPRODAJI: Rusi jeftino kupuju kuće i imanja!

Napuštena domaćinstva u selima oko Banje postala su interesantna ruskim porodicama jer za manje od 15.000 evra mogu da dobiju kuću s imanjem i da brzi metropolski život u Moskvi zamene laganim i spokojnim životom u Srbiji, a ujedno i zarade

  • 25

Više od dvadeset ruskih porodica u poslednje dve godine kupilo je napuštene kuće sa zemljištem u okolini Vrnjačke Banje kako bi proizvodili organsku hranu, meso i pekli rakiju. Napuštena domaćinstva u selima oko Banje postala su interesantna ruskim porodicama jer za manje od 15.000 evra mogu da dobiju kuću sa imanjem i da brzi metropolski život u Moskvi zamene laganim i spokojnim životom u Srbiji, a ujedno i zarade.

Svetlana Čudakova je sa suprugom pre dve godine došla na odmor u Vrnjačku Banju, i više se nisu vraćali u Moskvu.

- Videli smo da ima puno napuštenih kuća u Vrnjačkoj Banji. Saznali smo da su u selima čitava domaćinstva napuštena i da se prodaju jeftino. Odlučili smo da otvorimo agenciju za nekretnine i turizam i započnemo posao - kaže Svetlana, vlasnica agencije "Raduga".

Svetlana je kupila domaćinstvo u selu Gračac, između Vrnjačke Banje i Kraljeva, za 15.ooo evra. S obzirom na to da je kuća morala da se renovira, odmah su iskoristili zemlju koju su kupili.

Foto: Wikipedia/Pinosavac Foto: Wikipedia/Pinosavac

- Posadili smo 130 sadnica šljiva, zatim dunje i kajsije. Želimo da pravimo srpsku rakiju. Rusi je mnogo vole. Pre nas, niko 20 godina nije obrađivao zemlju - začuđeno kaže Svetlana, dodajući da će uskoro postaviti plastenike, a kada srede kuću, onda će uzgajivati i mangulice.

Svetlana kaže da su prve kupovine domaćinstava počele sa njihovim prijateljima i poznanicima, a onda i sa ostalima kojima je Vrnjačka Banja interesantna.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Dmitrij i Jevgenija Košeljev i njhov sin Denis pre godinu dana su iz Moskve došli u Vrnjačku Banju i kupili napuštenu zemlju i okućnicu.

- Trenutno smo smešteni u Vrnjačkoj Banji, ali krenuli smo sa uređenjem kuće, tako da ćemo se na leto preseliti u nju. Zemlja je neiskorišćena, a plodna. Posvetićemo se poljoprivredi i seoskom turizmu - priča Jevgenija.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    27. januar 2015 | 14:09

    Kada mi bezimo i ne mnozimo se, bolje da se oni nasele nego albanci.

  • Mile

    27. januar 2015 | 14:06

    Bole Rusi nego siptari...pisite malo koliko je u Nisu prodato stanova i kome...

  • ☆☆☆ Panter ☆☆☆

    27. januar 2015 | 14:06

    U cemu je problem kad nasi svi hoce da budu gospoda u gradu.....Rusi su vredan narod....veseo....vole da popiju kao Srbi...znaci idealno...osmeh. Imao sam ovde na zapadu vise Ruskih devojaka i samo pozitivno mogu da potvrim...lepe..kulturne...karizma...znam o cemu pricam. U ostalo od svih drugih naroda su mi najradiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA