SUPER VETERINAR: Rakijom lečio krave muzare!

Injekcije je pravio od meke rakije, u koju je stavljao cvet kantariona i malo ulja i tim koktelom je onda "pelcovao" krave

  • 5

Penzioner iz okoline Kragujevca uspeo je da prevari na desetine vojvođanskih stočara, "pelcujući" im krave specijalnim koktelom koji je zapravo bio mešavina nekoliko beskorisnih sastojka. Među sastojcima se čak nalazila i rakija, pišu "Naše novine".

Nekadašnji veterinarski tehničar M.I. (57) koji je radio u severnom Banatu više od dve decenije, a sada je penzioner i živi u okolini Kragujevca, prevario je nekoliko desetina proizvođača kravljeg mleka sa kojima je godinama sarađivao. On im je prodavao injekcije i lekove za povećanje mlečnosti krava.

Injekcije je pravio od meke rakije, u koju je stavljao cvet kantariona i malo ulja i tim koktelom je onda "pelcovao" krave. Umesto 3.500 dinara, koliko koštaju regularne vakcine, injekcije koje navodno ubrzavaju laktaciju krava naplaćivao je samo 2.000 dinara i tako za nedelju dana zaradio više od 150.000 dinara.

Najviše prevarenih stočara je u okolini mesta Monaštor na severu Vojvodine. Ištvan Mojzeš, jedan od prevarenih, kaže da ne može da poveruje da je tako naivno naseo na priču o tome da crvena tečnost nastala od rakije, ulja i cveta kantariona može da bude delotvorna na krave da daju više mleka.

Dva dana nakon dobijanja rakijske terapije, krave su počele manje da jedu i umesto više, počele su da daju i po šest litara manje mleka nego pre toga.

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    30. januar 2015 | 08:16

    Bože kako su ljudi i posle svega što nam se desilo toliko naivni?! Ovo ima samo u Srbiji! Ideja je stvarno genijalna nema šta...

  • топлистанадреалиста

    30. januar 2015 | 07:44

    Не могу тачно сад да кажем да ли је на фотографији фредерица, манда, снежана, капулица или рамона.....а можда је и лично анте бан!:D

  • Doline

    30. januar 2015 | 09:19

    Kralj,svaka mu čast.Dok je budala da kupuju na crno biće i ovakvih lopina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA