ŠTAMPARSKA GREŠKA VREDNA MILIONE: Zbog bukvalno jednog slova, firma im bankrotirala!

Jedna štamparska greška bila je uzrok propadanja porodičnog biznisa starog 124 godine, a ona će koštati poreske obveznike 17 miliona dolara

  • 0

Visoki sud Velike Britanije utvrdio je da je državna agencija "Kompanis haus" odgovorna za propast inženjerske firme "Tejlor i sinovi", nakon što je pogrešno zabeleženo da je velška kompanija likvidirana.

Vladina agencija je pomešala dve firme, "Tejlor i sin" (Taylor & son) i "Tejlor i sinovi" (Taylor & sons), od koje je prva zaista bila likvidirana. Kada je agencija shvatila grešku, pokušala je da je ispravi ali je bilo prekasno.

- Izgubili smo naš kredibilitet pošto su svi naši dobavljači mislili da smo bili u procesu likvidacije - rekao je direktor kompanije FIlip Dejvison-Sebri.

U roku od tri nedelje, 3.000 dobavljača je obustavilo svoje narudžbine firmi "Tejlor i sinovi" koja je osnovana 1875. godine.

Foto: Flickr/ iLikeSpoons Foto: Flickr/ iLikeSpoons

Nakon sudskog spora od četiri godine, sudija Višeg suda presudio da je državna agencija zakonski odgovorna za kolaps firme.

Britanska vlada će morati da isplati kompaniji "Tejlor i sinovima" 17 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Izvor:au.news.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA