OLUJA PROTUTNJALA SRBIJOM: Leteli krovovi, padala stabla, grad u Beogradu

Portparolka Skupštine opštine Svilajnac Ivana Todorov je rekla da je vetar napravio veliki posao za radnike Javnog komunalnog preduzeća "Morava", ali da na sreću nema povređenih i nije pričinjena materijalna šteta

  • 1

Snažan vetar, koji od noćas duva u Resavi, čupa i lomi drveće na području opštine Svilajnac, ali nema povređenih i veće materijalne štete, izjavila je Tanjugu portparol Skupštine opštine Svilajnac Ivana Todorov.

- Vetar je, pre podne, lomio i čupao drveće u gradskom parku kraj reke u Resavi i kod Hotela "Topoljar", ali i u nekim selima opštine - dodala je ona.

Nema povređenih, a ni veće materijalne štete, a radnici Javno komunalnog preduzeća "Morava" su na terenu i uklanjaju polomljeno i počupano drveće, napomenula je Todorov.

Ona je dodala da vetar na ovom području i "dalje veoma jako duva".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Olujno nevreme praćeno gradom tokom noći zahvatilo i Beograd.

 Olujni vetar praćen jakom kišom večeras je lomio je drveće i s kuća nosio crepove u Kraljevu i okolini.

Po rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Radojice Kočovića, nevreme je zahvatilo deo Kraljeva ispod planine Stolovi.

-Ovaj talas je zahvatio Matarušku Banju, Žicu, Trešnjar i Gornju Ribnicu, nešto manje Konarevo, i bilo je polomljenih grana, crepova, zapalilo se par dimnjaka zbog varničenja, a jedan stub dalekovoda je u Žiči pao i zakačio grane na drveću koje su se zapalile -  kazao je Kočović.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije večeras su posetili područja u kojima ima štrete.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Mesne zajednice Žiča, Zoran Rudinac, u čijem je dvorištu vetar iz zemlje izvalio veliko stablo bora, kazao je da je oluja praćena jakom kišom počela oko 19,00 sati i da traje još, u naletima.

- Ovakvo nevreme dolazi sa Stolova i događa se skoro svake treće-četvrte godine, a nema je u drugim delovima grada. Večeras se, koliko je moguće po jakom vetru i mraku, borimo da sakupimo popadale crepove s kuća i koliko-toliko raščistimo dvorišta i zaštitimo kuće - kazao je Rudinac.

Jak olujni vetar je danas u Ljuboviji odneo polovinu limenog krova sa zgrade Opštine, ali pritom niko nije povređen, javili su lokalni mediji.

Zbog opasnosti od pada druge polovine krova, saobraćaj je na centralnom gradskom trgu zabranjen, a vatrogasci su preduzeli mere da obezbede zgradu od veće štete.

Foto: Ilustracija / Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto: Ilustracija / Tanjug/Aleksandar Ćirić

Oštećene su i zgrade u industrijskoj zoni, a u selima iznad Ljubovije nema struje. Situacija se večeras normalizovala, pošto je vetar prestao da duva.

U Srbiji je danas na snazi narandžasti meteorološki alarm - upozorenje na jak jugoistočni vetar, brzine veće i od 100 kilometara na sat.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom pogodilo je danas opštinu Zubin Potok, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na objektima u ovoj opštini na severu Kosova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA