Oluja na Kosovu, srpsko selo ostalo bez struje!

Član privremenog organa Zubinog Potoka Nemanja Jakšić je potvrdio za Telegraf, da je veliko nevreme koje je danas zadesilo Ibarski Kolašin i koje još uvek ne dozvolajava da se izađe na teren i proveri stvarno stanje da je Osnovna škola "Petar Kočić" u Brnjaku ostala je bez kompletne krovne konstrukcije

  • 0

Danas od popodnevnih časova veliko nevreme zahvatilo je Ibarski Kolašin u opštini Zubin Potok na severu Kosova i Metohije. Vetar nezapamćene jačine praćen kišom je u selima u Ibarskom Kolašinu oštetio mnoge krovove, mlade zasade u voćnjacima, u selu Brnjaku i okolini meštani nemaju struje jer su “bandere popadale”.

Član privremenog organa Zubinog Potoka Nemanja Jakšić je potvrdio za Telegraf, da je veliko nevreme koje je danas zadesilo Ibarski Kolašin i koje još uvek ne dozvolajava da se izađe na teren i proveri stvarno stanje da je Osnovna škola "Petar Kočić" u Brnjaku ostala je bez kompletne krovne konstrukcije.

-Prema našim saznanjima, situacija u školi je bila vrlo ozbiljna i zahvaljujući smirenosti i primerenoj reakciji kolektiva izbegnuta je nesreća jer su u školi bili djaci, koji su bez ikakvih povreda i panike evakuisani do poslednjeg– rekao je Jakšić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naime u trenutku kada se posle pada prve grede obrušila cela krovna konstrukcija nastavnici su već okupili svu decu u zbornici, odakle su ih bezbedno evakuisali, kako su deca ispričala "kroz veliku prašinu".

Jakšić je dodao da se nada da će vreme dozvoliti da se tokom vikenda utvrdi i sanira šteta na terenu.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA