Grčka ipak ne ukida ol inkluziv letovanja!

- Nećemo ukidati sve all-inclusive turističke proizvode. Naprotiv, očekujemo dalja poboljšanja u pogledu kvalitet ponude - kaže novoizabrana ministarka turizma Grčke Elena Kuntura

  • 10

Politički zemljotres sa epicentrom u Egeju, kako je dešavanja u Grčkoj opisao britanski Independent, mnoge je doveo u dilemu da li će ove godine letovati u toj zemlji.

Iako novoizabrana vlada ne planira da zabrani sva ol inkluziv odmarališta, saopšteno je da će prednost dobiti tradicionalni način letovanja, koji ne "udaljava turizam od lokalne ekonomije".

- Nećemo ukidati sve ol inkluziv turističke proizvode. Naprotiv, očekujemo dalja poboljšanja u pogledu kvalitet ponude - kaže novoizabrana ministarka turizma Elena Kuntura za "Greek travel pages".

Ipak, ugovori sa pojedinim velikim lancima odmarališta biće preispitani, kao i aktuelni procesi privatizacije među kojima su i dogovori o prodaji državnog zemljišta vlasnicima hotelskih lanaca. U planu je i privatizacija 14 lokalnih aerodroma koji uslužuju grčke gradove i ostrva.

Foto: icartours.com Foto: icartours.com

Pogonska snaga grčke ekonomije je turizam, a samo prošle godine ta zemlja zabeležila je više od 22 miliona dolazaka.

- Ne želimo da nastavimo sadašnji prezasićeni model intenzivnog iskorišćavanja turizma - kaže premijer Aleksis Cipras.

Inače, ol inkluziv aranžmani doneli su oko dve milijarde od ukupno 16 milijardi evra koliko je Grčka prošle godine zaradila od turizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA