NOVI NAPAD NA PUTINA: Isti si kao Slobodan Milošević!

"Gardijan" navodi da je "kao i Milošević, i Putin spreman da upotrebi svaki instrument koji mu je na raspolaganju, bez ikakvih ograničenja"

  • 60

U tekstu posvećenom krizi u Ukrajini, britanski list "Gardijan" uporedio je ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Srbije i Jugoslavije Slobodanom Miloševićem koji je preminuo u pritvoru Haškog tribunala čekajuću presudu tog međunarodnog suda povodom optužbi za zločine protiv čovečnosti.

- Vladimir Putin je Slobodan Milošević bivšeg Sovjetskog Saveza - podjednako loš, ali veći. Iza dimne zavese laži, on želi da napravi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine - ocenjuje britanski list.

"Gardijan" dalje navodi da je "kao i Milošević, i Putin spreman da upotrebi svaki instrument koji mu je na raspolaganju, bez ikakvih ograničenja".

- U njegovom ratu protiv Zapada, on je rasporedio teško vojno naoružanje, koristio se ucenama u snabdevanju energentima, sajber napadima, sofisticiranom propagandom koju sprovode dobro finansirani mediji, tajnim operacijama i agentima uticaja u prestonicama EU - navodi list.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

U tekstu se ocenjuje da je Evropa prezauzeta dešavanjima u Grčkoj i evrozonom zbog čega dozvoljava da se u njenom dvorištu dešava "druga Bosna".

- Probudi se, Evropo. Ako smo nešto naučili iz vlastite istorije, to je da predsednik Putin mora biti zaustavljen. Ali, kako. Nekada samo oružje može da zaustavi oružje - ističe se.

U tom smislu se dalje nastavlja da će "vreme za diplomatiju ponovo doći, ali da to nije sada".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ukrajini je hitno potrebna vojna podrška i odgovor na rusku propagandu - ocenjuje list iz Londona, koji podseća na hiljade žrtava sukoba u Ukrajini i onih koji su morali da pobegnu iz svojih kuća.

"Gardijan" navodi da ruski predsednik "hrani paranoju" i podseća na njegovu izjavu pred studentima u Sankt Peterburgu da "ukrajinska vojska nije ukrajinska, već da je reč o legiji NATO saveza".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savica

    2. februar 2015 | 11:37

    NISU POGRESILI. OBOJICA IMAJU SVOJE JA I NE DOZVOLJAVAJU DA IH FASISTI IZ SAD I E.U. JASU.

  • 1389

    2. februar 2015 | 11:08

    ne daj se brate Putine, svi Srbi i svi pravoslavci su uz tebe i Rusiju,

  • peca

    2. februar 2015 | 11:26

    To moze samo kompliment da bude...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA