Kolinda podnela ostavku u HDZ!

- To je naša konačna odluka kojom utvrđujemo vaš izbor za predsednicu Republike Hrvatske - rekao je Hrvatin predajući odluku. On je istakao da je taj čin svojevrsna proslava završetka izbornog procesa koji je okončan u skladu sa Ustavom i zakonima

  • 8

Novoizabrana predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je u skladu sa ustavnim zakonom podnela ostavku na članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Ona je danas primila od predsednika Državne izborne komisije Branka Hrvatina odluku o izboru za šefa države

- To je naša konačna odluka kojom utvrđujemo vaš izbor za predsednicu Republike Hrvatske - rekao je Hrvatin predajući odluku i istakao da je taj čin svojevrsna proslava završetka izbornog procesa koji je okončan u skladu s Ustavom i zakonima.

Nakon primanja odluke, Grabar Kitarović je poručila da sada službeno "kreće dalje", a predsedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki i lideru HDZ-a Tomislavu Karamarku uputila pisma u kojima ih je obavestila da kao izabrana predsednica, u skladu sa zakonom i Ustavom, podnosi ostavku na članstvo u stranci, prenela je Hina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako je poručila, u obavljanju dužnosti predsednika najmlađe članice Evropske unije vodiće se vrednostima zajedničkim vrednostima - patriotizmom, zaštitom nacionalnih interesa i borbom za bolji život građana.

Grabar Kitarović je u drugom krugu predsedničkih izbora, održanom 11. januara, pobedila Ivu Josipovića (SDP) koji je na čelu države bio prethodnih pet godina - od 19. februara 2010.

Inauguracija Grabar Kitarović biće održana 15. februara u Zagrebu na Markovom trgu.

Šef tranzicionog tima predsednice Hrvatske Jadranka Jureško Kero potvrdila je da Kancelarija šefa države za sada ostaje na Pantovčku, a nakon preuzimanja dužnost u dogovoru sa svim relevantnim službama biće odlučene "gde i kako dalje".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikigrom

    10. februar 2015 | 15:51

    Koga je briga

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    10. februar 2015 | 16:53

    Svaka cast kolinda rekao sam ja nasim kraisnicima da ces ti biti nama od koristi i da nisi onakova kakovom si se prestavljala u predizbornoj noci. Sada izgladi odnose sa srbijom i ponisti listu od 260000 izbrisanih srba iz registra gradjana hrvatske, jer ima nas koji u r. Hrvatskoj zelimo da docekamo starost na ognjistu predaka. I toma nikolic pres. Srbije isto tako je dao ostavku na rad u svojoj stranci pa je to i kolinda isto ucinila i svaka joj cast jer jedino tako moze biti presednica svih gradjana hrvatske.

  • HRVAT

    10. februar 2015 | 18:36

    Ona obozava pravoslavne Hrvate i zato joj svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA