Ukrajina je spremna za vanredno stanje!

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je danas da je Kijev spreman da uvede vanredno stanje širom zemlje ako se sukob na istoku Ukrajine i dalje nastavi.

  • 8

Govoreći uoči susreta lidera Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine u Minsku, Porošenko je rekao da će ključna pozicija Kijeva u razgovorima biti usmerena na postizanju bezuslovnog prekida vatre, ali je istakao da je Ukrajina vojno spremna da se brani ako treba, prenela je agencija Rojters.

"Ja, vlada i parlament smo spremni da sprovedemo odluku o uvođenju vanrednog stanja na svim teritorijama Ukrajine", rekao je ukrajinski predsednik na sastanku vlade.

"Mi smo za mir...(ali) naša zemlja treba da bude odbranjena i mi ćemo to raditi do kraja", rekao je Porošenko.

Porošenko je rekao da je Ukrajina bila i da će ostati jedinstvena država i da je "federalizacija seme koje neće pustiti koren na ukrajinskoj zemlji".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    11. februar 2015 | 15:58

    I.da dobije po nosu

  • Pera Kojot # 1

    11. februar 2015 | 19:45

    Jadan taj narod sto trpi ovaj nacisticki teror koji podrzava I zapad koji se navodno "borio" protiv njega! Vandredno stanje ili ne Ukrajina je prepisala sebi samoubistvo! Bez obzira sto zapad pomaze, nemogu oni nista Rusima. Jedini je problem sto ovo moze da preraste u veliki Evropski sukob gde ce izginuti milioni, nije problem vlada u Kijevu vec narod zapadne ukrajine koja ih podrzava! Zasto ukrajinci neizadju na ulice ako su protiv rata, zato sto nisu protiv! Isprani mozgovi ! Kad bi izasli napolje , jedno par miliona I da kazu dosta vise sa ovim, sta bi kralj cokolade mogao, samo da se upuca!

  • DD

    11. februar 2015 | 17:12

    AJD UVEDI I GOTOVI STE. POŽURITE. RUSKE VEŽBE NA KRIMU. ZAŠTO?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA