NUDE PLATU OD 3.000 EVRA I STAN, A NIKO NEĆE DA RADI: Bolnici neophodi pedijatri, urolozi, reumatolozi...

- Ako iko zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa... koji je voljan da radi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti u našoj Opštoj bolnici Dubrovnik - izjavio je dr Jerko Ferri Certić, direktor dubrovačke bolnice

  • 22

Prosto zvuči neverovatno da niko ne želi da radi u Opštoj bolnici u Dubrovniku, iako bi mu takođe bilo rešeno i stambeno pitanje, a plata bi bila i više nego odlična. Međutim, doktor Jerko Ferri Certić uputio je apel, jer izgleda da u ovoj bolnici niko ne želi da radi.

- Ako iko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa... koji je voljan da radi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti u našoj Opštoj bolnici Dubrovnik - izjavio je dr Jerko Ferri Certić, direktor dubrovačke bolnice.

On dalje navodi da on kao direktor ima platu oko 17.000 kuna (oko 2.200 evra), a to nije najveća plata u toj bolnici.

- Kakva loša plata, ja kao direktor imam primanja od oko 17.000 kuna i to je tek 38. plata po iznosu u bolnici. Dakle, lekari u Hrvatskoj imaju dobre plate, a u Dubrovniku bi Grad pomogao i stanom - rekao je on za Slobodnu Dalmaciju.

Foto: FreeDigitalPhotos//Naypong Foto: FreeDigitalPhotos//Naypong

Najveća plata u toj bolnici je čak 26.000 kuna (oko 3.300 evra), s dežurstvima i dodacima. Naime, KBC Split, zbog dugih lista čekanja za pregled kod reumatologa, ne može više da šalje svog reumatologa u Dubrovnik, koji bi pregledavao teško bolesne pacijente.

- Pre 10-15 dana u Dubrovniku je bio reumatolog iz Splita. Međutim, ako oni više ne mogu da ga šalju, nema veze. Mi ćemo povremeno dovoditi reumatologa iz Rijeke ili KBC-a Dubrava, snaći ćemo se. I sada nam dolaze ponekad iz drugih hrvatskih centara interventni kardiolozi, kardiohirurzi, oftalmolozi, ortopedi-traumatolozi, pa će tako biti i dalje. Splićane smo zvali jer su nam najbliži i veliki deo pacijenata iz naše županije leeči se upravo u Splitu - ističe dr Certić.

Foto: FreeDigitalPhotos Foto: FreeDigitalPhotos

Najveći problem Dubrovčanima trenutno su pedijatri i urolozi.

- Nezaposlenih pedijatara u Hrvatskoj koji žele da rade u dubrovačkoj bolnici nema ni za lek. Svi kažu da je Dubrovnik skup. Urologa smo imali četvero, a sada samo dvoje na punom radnom vremenu. Doveli smo jednog anesteziologa iz "Sv. Katarine", a nedostaje nam i desetak sestara i instrumentarki. Kada raspišemo konkurs za lekare, sestre ili instrumentarke, niko se ne javi na konkurs - poručuje dr Certić.

(Telegraf.rs / Izvor: Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    27. februar 2015 | 22:52

    JA SE JAVLJAM ZA SESTRU...AKO NIJE PROBLEM STO SAM IZ BG-A.

  • Ivy

    27. februar 2015 | 23:26

    A lijecniku pocetniku je pocetna placa pisljivih 4350 kn. Trebam 6 godina studirat i jednu godinu odradit kako bi rintala za tu saku jada. Normalno da niko ne upisuje medicinu, pa nisu ludi. To samo mi idioti mozemo. A naravno da nekome tko ima ok placu, sredjen zivot, a i kapa mu lova sa strane (od apartmana), Dubrovnik nije skup. A cinjenica je da nam je vecini tako i da zivimo ko bubreg u loju. I mi sigurno ne mozemo znat kako bi bilo medicinskoj sestri sa prosjecnom placom bez ikoga/icega svoga. I kao da je lako iz Zagreba doci u Dubrovnik, pa to su apsolutno razliciti mentaliteti i nacin zivota. Btw ti lijecnici kojih fali, a do prije par godina ih nije falilo, nisu nestali nego su uglavnom otvorili privatne ordinacije i sad mlate pare uz puno manje stresa i presinga. A prelazak iz vece bolnicu u manju u principu znaci da ne mozes vise obavljat sve one dodatne poslove "usput". Uostalom, bolnica ima vise od 20 specijalizanata koji su iz Dubrovnika i najvj tu ostaju radit.

  • Zemun

    27. februar 2015 | 23:50

    Dubrovnik je bogat grad pa može da ponudi dobre uslove ali lekara svugde nedostaje. u Zemunu bi trebalo da radi više od dvesta lekara a ima ih 180 nedostaje 20 lekara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA