Srbi krivi za iseljavanje Albanaca s Kosova?!

Prištinski ministar za dijasporu tvrdi je da problem odlaska Albanaca s Kosova leži u povlašćenom položaju manjina, pre svega Srba

  • 49

Valjon Murati, prištinski ministar za dijasporu, izjavio je da problem odlaska Albanaca s Kosova leži u povlašćenom položaju manjina, pre svega Srba. Murati je ovo izjavio u debati o uzrocima i posledicama masovnog napuštanja s Kosova u organizaciji Evropskog koledža "Juridica".

 

OVO SE NE PAMTI OD OSMANLIJA: Kosovo napustilo 120.000 Albanaca!

 

- Postoji veoma problematičan odnos sa srpskom manjinom. Naš Ustav je takođe problematičan jer daje manjinama privilegovan položaj. Sve manjine na Kosovu čine manje od 10 odsto stanovništva, a bez dve trećine glasova predstavnika manjina u Skupštini Kosova ne može da se promeni Ustav - izjavio je Murati.

 

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović rekao je da je ta izjava skandalozna i da može uticati samo na pogoršanje odnosa, on je jedini je zvaničnik koji se oglasio povodom ove izjave.

 

ALBANCI SA KOSOVA PROKLINJU SUDBINU: Obećali su nam zlatne kašike, a sad jedemo zemlju!

 

- Takva izjava vrlo opasna i predstavlja nastavak dobro poznatog manira da se za sve neuspehe političke elite u Prištini krivica traži u srpskoj zajednici - kažu članice Kosovske strateško-akcione mreže i četiri nevladine organizacije sa severa KiM i jedna iz Štrpca.

 

Oni se pitaju kako se niko od zvaničnika iz Beograda i Evropske Unije nije oglasio0 povodom izjave Muratija, koji bi trebali da se zapitaju krši li ministar prava i slobode manjina koja su Kosovskim Ustavom zagarantovana. Zahtevaju i izvinjenje Vlade kao i hitnu smenu ministra.

 

S Kosova mesečno ode 20.000 ljudi!

 

Nevladine organizacije smatraju da je Muratijeva izjava pritisak Prištine, jer time pokazuju da neće popustiti u pregovorima u Briselu gde se i dalje odlažu dogovori o osnivanju  Zajednice srpskih opština.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zizzu

    28. februar 2015 | 11:21

    Krivi smo sto nestaju maleziski avioni Krivi smo za rat u ukrajni mi smo za sve krivi.

  • Leoo

    28. februar 2015 | 10:33

    Ovog zla i mrznje nema ni u paklu!! Saka Srba im smeta!!! Koliko su svesni da su na tudjoi zemlji pa ih strah ne popusta!!! Iditeeee

  • Dejan B.

    28. februar 2015 | 10:37

    Samo polako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA