USTAŠE IPAK ŠETALE ZAGREBOM: Uhapšen vođa i još nekolicina pristalica proustaške stranke!

Autohtona Hrvatska stranka prava je ranije najavila da će danas u podne na Jelačićevom trgu postrojiti svoju "stranačku vojsku", ali se tu ipak nisu pojavili već su se u 13 časova okupili kod groba hrvatskog političara Ante Starčevića u Šestinama. Najmanje sedam osoba je uhapšeno, među kojima je predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec

  • 73

Predstavnici desničarske Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) uputili su se iz centra Zagreba ka grobu Ante Starčevića pri čemu je uhapšen njihov predsednik. Na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića održano je i okupljanje antifašista.

Autohtona Hrvatska stranka prava je ranije najavila da će danas u podne na Jelačićevom trgu postrojiti svoju "stranačku vojsku", ali se tu ipak nisu pojavili već su se u 13 časova okupili kod groba hrvatskog političara Ante Starčevića u Šestinama, prenose hrvatski mediji.

USTAŠE IPAK NEĆE ŠETATI ZAGREBOM: Zabranjen skup proustaške stranke

Kako prenosi portal Index.hr, najmanje sedam osoba je uhapšeno, petoro u Šestinama, među kojima je predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec, kao i dve osobe koje su bile na Trgu bana Jelačića.

Na Trgu bana Jelačića se okupilo stotinak antifašista, među kojima su i glumci Urša Raukar, Vili Matula i novinar i aktivista za ljudska prava Željko Peratović. Mesto okupljanja antifašista je obezbeđivalo oko 30 policajaca sa najmanje pet policijskih vozila.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pripadnici stranačke vojske A-HSP-a pored šestinske crkve organizovali su davanje počasti "ocu domovine Anti Starčeviću". Okupilo se dvadesetak članova stranke, bez predsednika, uz nekoliko policajaca koji su legitimisali okupljene.

- Policija vrši teror nad nama iako smo legalna stranka - izjavio je nakon hapšenja Keleminca član A-HSP Đuro Markuš.

USTAŠE ĆE ŠETATI ZAGREBOM: Policija odobrila skup stranačke vojske ''Hrvatske domoljubne snage''!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Naša vojska nema oružje, ovo je poluvojna formacija, i sada krećemo do naših prijatelja branitelja u Savsku. Solidarni smo sa njima i ako neko odluči da ih napadne, branićemo ih - izjavio je zapovednik stranačke vojske Zoran Mareković.

Zamoljen da komentariše kontramiting antifašista koji se održava na Trgu bana Jelačića, Mareković je rekao: "Iskreno, ako mogu da paradiraju homoseksualci, onda mogu i oni. I oni su isti cirkus".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knindža

    28. februar 2015 | 19:23

    Ustase su fasisticka vojska, sluge hitlerove. A cetnici su Kraljeva vojska, koja nije uspela da odbrani svoju vlastitu zemlju Kraljevinu Jugoslaviju pred naletom fasista, a zatim i komunista. Zato ustase i Cetnici ne mogu nikako biti isto.

  • GradjaninX

    28. februar 2015 | 18:55

    Promocija EUropskih vrednosti....hmmm

  • Pravda

    28. februar 2015 | 18:52

    Dali ste culi da postoji i autohtono hrvatsko drvo!?Oni su izgleda totalno prolupali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA