MRAK, PUSIĆ I BAUK: Ovo su najsmešnija prezimena hrvatskih političara!

Radi se o tome da su to zapravo prezimena članova vlade Hrvatske. Premijer Zoran Milanović na sednicama ima ministre koji imaju, slobodno možemo reći, neobična prezimena

  • 22

Bauk je rekao Mornaru da će Zlatar i Mrak doći uskoro. A Pusićeva je na to samo klimala glavom. Ako mislite da je ovde reč o junacima nekog crtanog filma, varate se.

 

Radi se o tome da su to zapravo prezimena članova vlade Hrvatske. Premijer Zoran Milanović na sednicama ima ministre koji imaju, slobodno možemo reći, neobična prezimena.

 

Jedan od ministara je Arsen Bauk, pored njega tu je i ministar obrazovanja i sporta koji se preziva poput čuvenog junaka iz crtanog filma - Mornar. Reč je o Vedranu Mornaru iz Zagreba.

 

Što se ženskog dela vlade tiče od četiri članice za tri svakako možemo reći da imaju zanimljiva prezimena.

 

Najpoznatija među njima je ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić, ali dve druge dame se posebno ističu.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Tu je ministarka kulture Andrea Zlatar Violić, ali ipak apsolutni pobednik ove neobične liste je svakako Anka Mrak Taritaš, koja u vladi premijera Milanovića obavlja funkciju ministarke građevinstva i prostornog planiranja.

 

Da ne zaboravimo, iako nije članica vlade, ali i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ima prezime koje može da se protumači na poseban, bezobrazan, način.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    2. mart 2015 | 18:54

    Smesno smesno al nas istrebise i pokupovase sve po srbiji

  • -.major. MILAN TEPIC RS.K.

    2. mart 2015 | 19:03

    Meni tu nije nista cudno to su katolicka prezimena i meni su poznata od djetinjstva meni nikad nisu smetala bili smo dobri slagali se zaljubljivali se i zenili se bez bilo kakovih problema. Sto se tice prezimena koja zavrsavaju sa ic to je i drg franjo rekao 1991 godine da su to sve srbi samo se pokatoliceni. Bas ti nama zadaju glavobolje dokazuju se da su veci hrvati od pravih hrvata , Bauka, Mraka. Kustre .Mornara, Broza, Ambroza i td.

  • slobodagovora

    2. mart 2015 | 23:04

    sve njih bi zamenio za kubik kvalitetnog đubriva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA