U SUDARU NA PRUZI KOD VALJEVA: Teže povređen jedan, a lakše dva muškarca

Do sudara je došlo oko 15 časova. Dvojica radnika su, posle ukazane pomoći u valjevskoj bolnici, pušteni na kućno lečenje, dok je najteže povređeni radnik, koji je zadobio brojne prelome rebara, smešten na poluintenzivnu hirurgiju valjevske bolnice

  • 0

Trojica radnika "Železnice Srbije" povređena su u sudaru dve dresine na pruzi Beograd-Bar, na nadvožnjaku u valjevskom prigradskom naselju Gradac.

Do sudara je došlo oko 15 časova, a dvojica radnika su, posle ukazane pomoći u valjevskoj bolnici, pušteni na kućno lečenje, dok je najteže povređeni radnik, koji je zazadobio brojne prelome rebara, smešten na poluintenzivnu hirurgiju valjevske bolnice.

Kako saznajemo, došlo je do sudara dve dresine. Jedna se krelala iz pravca stajališta Lastra kretala ka glavnoj stanici u Valjevu, a druga iz pravca glavne stanice ka naselju Gradac.

- U obe dersine je bilo pet radnika "Železnica Srbije". Trojica radnika su uspeli da iskoče pre udesa, a jedan od njih je tom prilikom zadobio višestruke prelome rebara. Obe dresine su sporo išle, ne više od 30 kilometara na sat, ali s obzirom na njihovu težinu, potrebno je da zaustavni trag bude bar 400 metara. Očigledno, međutim, da su vozači obe dresine kasno videli jedan drugog, tako da je sudar bio neminovan – kažu izvori bliski istrazi.

Jedna dresina je prevozila bager za sanaciju odrona na stanici Lastra. Od siline udara u drugu dresinu, bager sleteo u kabinu drugog železničkog vozila. Uviđaj na licu mesta obavljaju pripadnici MUP-a i "Železnice".

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA